Monday, July 30, 2012

Pühapäevakook

Tegime eile T-ga kooki...või tegelikult tegi seekord tema. Mina olin väike abiline st vaatasin, kuidas tema möllas ning pesin lauda, kui ta sinna kohupiima ajas.

Muidu oli lihtne kook, kuid see tegu oli natuke keeruline. Me ei teadnud täpselt kaua see ahjus peab olema ja nii sai kook esimesel korral väga vedel. Pärast teist 30 min ahjus oli juba koogi moodi, aga kõige parem on ikkagi täna, kui see külmkapis täielikult maha on jahtunud ja tahkunud.

Vaja polnud muud kui juubelitordi pulbrit, kohupiima kreemi ja vaarikaid. Kõike kaks kihti ja siis ahju. T tungival soovil panime koogi peale ka või tükke.

Eile oli päris vahva päev. Meil mõlemil polnud tööd ja nii saime kaua magada, rahulikult hommikust süüa ja peale seda rummikokteile teha. Läksime natukeseks randa ning tegin selle suve esimese ujumise ära. Tegelikult oli vesi soe, aga see kuumana vette minek oli ikka natuke jube. Kastsin end ruttu märjaks ja siis oli tunne, et hing jääb kohe-kohe kinni. Ujusin ja kõõksusin omaette.
Käisime Taskus, mängisime lauahokit. Mina muidugi kaotasin ja ei aidanud vabandus, et see mu esimene mäng oli. T väitis, et see oli ka tema esimene mäng. (6-0 on natuke hale ikkagi pähe saada :D )
Ülejäänud õhtu kulus söömise, söögetegemise, Olümpia ja kuumaga võitlemise peale.
Ka praegu on väga palav. Püüdsin enne natuke magada, kuid ärkasin selle peale üles, et tundsin, kuidas toas aina palavamaks läks. Ma ei tea, kas see tõesti nii oli, aga tundus küll ja polnud enam võimalik edasi magada. Ei aita ka see, et väljas sajab vihma...ei lähe jahedamaks.
Peab minema poodi jäätise järgi...5 liitrise jäätise järgi. Kui müüaks 5 liitrit sorbetti, siis seda ostaks ma küll...mmm..

Üks väheseid eesti lugusid, mis väga meeldib.

Thursday, July 26, 2012

Sünnipäevad ja vaarikamuffinid (muffins de framboises :D)

Palju-palju tegemist..kuigi mitte nii palju, et ei jõuaks blogida. Selles on süüdi vadi mu jätkuv laiskus.
Jätkuvalt käin hooajatöölisena marju korjamas. Tülpimus on küll peal ja juba lubasin teisipäeval mitte enam tulla, kuid raha on vaja ja niisiis ikka lähengi homme. Ega enam palju tööd pole. Varsti peaks mustsõstrapõld puhtaks saama ja siis ongi läbi.

Eelmisel komapäeval tähistasin väikestviisi oma 22. sünnipäeva. Esialgu üldse ei viitsinud, aga kuna päris niisama ka ei tahtnud olla, siis kutsusin paar lähimat sõpra külla ning päeval käisin T-ga väljas söömas (mida ma ju muidu tihti ei tee.)
Tegin natuke süüa. Kõik minu meisterdused said kõvasti kiita. Laualt puudub kohupiima-ananassi kook.

"reidikas"

Eelmisel nädalavahetusel tähistasime ka Kädi poisi Lauri sünnipäeva.Olime tema maakodus, kuid seal kahjuks millegipärast pilte ei teinud. K hakkab vist selle koha pealt laisaks muutuma ja minul ei olnud fotokat kaasas.

Läbisin eelmise nädalaga autokoolis lõppastme koolituse ning täna käisingi ARKis avaldust tegemas, et tahan uut juhiluba. Väga tore, et selle asjaga kõik korras on. Kevadel olin ju väga närvis, et ei tea, kas üldse saangi veel ilma eksamiteta lube vahetada. Saaks nüüd ainult sõitma ka hakata. :D
Lisaks on olnud natuke palju tegemist kooli ja Prantsusmaa ainete ülekandmisega. Õnneks laabus kõik minu kasuks. Tegin täna avalduse akadeemiliseks puhkuseks, aga puhkama ma ei hakka, vaid õpin samal ajal edasi. Eks see on natuke jama. Tervisekindlustust mul ju aasta aega ei ole. Ega mul seda palju pole vaja läinud (ainult retseptirohtude ja psühholoogi jaoks).

Täna õhtul poes käies avastasin, et olin endale poolsuvaliselt riideid selga pannes pannud päris huvitava komplekti kokku.



And last but not least...
Minu tänane kokakunstisaavutus: vaarika (hapukoore) muffinid

2 muna
ca 100g võid
1,5 dl suhkrut
3 dl jahu
pool tl küpsetuspulbrit
1 dl hapukoort (sp see sulgudes ongi, et seda nii vähe sai ja tegelikult ma lisasin selle ise juurde. Kuskil retseptis pole nii näinud.)
Vaarikaid panin igasse muffinisse 3 tükki. Võib-olla liiga vähe, aga kui ära jahtuvad siis proovin järgi.
Paar päeva tagasi tegin vaarika-martsipani muffineid. Sinna panin 2 dl suhkrut ja need said ikka jubedalt kleepuvad ning liiga magusad.
Kõige paremad on siiani rabarberi-kaneeli muffinid, mida kunagi mais tegin. :)

Nüüd on kell nii palju, et kerin ennast Natasha Cooperi "Luuderohuga" voodisse. Varsti tuleb T koju ja siis ongi aeg tuttu minna.


Monday, July 2, 2012

le tour de second-hand

Täna maasikapõllul paduvihma käes lagunesid mu vanad-armsad botased tagasipöördumatult ära. :( Nii hea oli nendega jooksmas käia ja kaua pidasid vastu. Eks see, mis nad hauda viis oligi liiga palju vett, muda ja vaovahede struktuur. Pagan! Olin õnnetu.
Jooksma küll lähiajal vist ei lähe. Trenni saan põllul kätte, kaalgi on kilo langenud paari päevaga.
Siiski läksin täna peale lõunat lähedalasuvaid second-hand'e külastama, et äkki leian midagi head asemele.
Botaseid endale parajas suuruses ei leidnud, kuid nagu oli natuke karta, siis leidsin muid asju. Samas, mis siin karta? Teenin ju ise endale natuke taskuraha.

Sellise laheda tuunik-kleidi leidsin 1 euro kaltsukast. Täiesti uus ja korralik ning näeb seljas väga khuul välja. :)

See top jäi mulle juba kunagi tükk aega tagasi Annemõisa keskuse kaltsukas silma, kuid siis arvasin, et mul pole seda vaja. Hiljem käisin ja ei näinud seda enam, siis oli natuke kahju, et ei ostnud ning kui täna selle jälle üles leidsin, siis otsustasin, et ju ikka on vaja, kui kahju hakkas.

Samas kohast sain ka kingad. Kuna mul neid väga palju ei ole ja oma suurust on raske leida, siis üritan ikka osta, kui midagi soodsat ja sobivat leian.


Kõik läks kokku maksma vaid 5.50. Siis jäin küll mõtlema, et oli mul siis vaja Prantsusmaal osta kleite hinnaga 5-7 eurot tükk. Aga eks siis oli rohkem raha ka. Mäletan, kui ostsin septembris saapad, rinnahoidja, särgi, tuunika ja kelidikese ning olin õnnelik, et kõik kokku läks vaid 27 eurot. Tegelikult nii palju asju saada selle rahaga oli ikka soodne küll. Tegu oli ju ikkagi uute asjadega.