Monday, November 19, 2012

Filmidest ja kingadest

Ma plaanisin juba mitu päeva tagasi kirjutada, kuid metsik bakatöö projekti kirjutamine ja sellega kaasnevad probleemid võtsid igasuguse isu ja aja, et millegi muuga tegeleda.
Nüüd on aga tunne, et asi on enamvähem valmis. Viimased 18 tundi olid küll jubedalt stressirikkad, kuid siis ongi vaja mõelda ja kirjutada meeldivamatest asjadest :)

Eelmisel nädalal vaatasin kolmel järjestikusel päeval kolme väga head filmi.
Tihti pole mul nende jaoks aega ja telekast tuleb ka uskumatut jama. Seega vaatan rohkem sarju, aga olen avastanud, et näiteks ETV2 näitab vahel väärtfilme. Need on piisavalt hilja, et mitte segada õppimist.
Eelmisel esmaspäeval (ja ka täna) oli kavas üks Frederico Fellini film. Püüdsin eelmisel nädalal vaadata, kuid väsisin enne ära. Kahjuks "8 ja pool", mida Prantsusmaal kinos vaatasin, ei meeldinud mulle eriti (liiga sürr). Ma loodan, et tänast suudan rohkem nautida.
Aga kolmapäeval oli kavas "Lõbumaja" ehk "L'Appolonide (Souvenirs de la maison close)". See oli minu jaoks täiesti uus film. Tegevus toimub ühes Pariisi lõbumajas XX sajandi alguses. Võib näha tüdrukute igapäeva elu, glamuuri ja luksust samal ajal, kui maja ja neiud on tegelikult võlgades.
 Kostüümid on väga lahedad (film oli nende eest isegi mingi auhinna saanud).


Järgmist filmi vaatasin nejlapäeval peale maalimist ning Kreetega Werneris koogi söömist.
"Oldboy" on hoopis teist tüüpi film, kui ma tavaliselt olen harjunud vaatama.
T soovitas seda mulle ja ma ei pidanud pettuma. Kuigi ma teadsin sisu ja lõppu, oli mul ikkagi põnev. Kui põnev oleks veel siis, kui ei teaks, miks peategelane 15 aastaks ilma tema teadmata vangi pannakse.
 Filmis on päris mitu väga head ütlust.
Minu lemmik: "People shuver up because they have an imagination. Don't imagine anything and you'll be brave as hell."

Kordasin seda lauset endale, kui laupäeval Lõunakeskusesse sõitsin ja bussipeatuses üks onu mulle ütles, et mul on ämblik juustes. Kuidagi õnnestus ennast nii programmeerida, et lõpuks ma enam ei kartnud, kas on või mitte.

Reedel lubasin endale üle pika aja ühe kinokülastuse ja käisin lõpuks vaatamas filmi "Eestlanna Pariisis". Näitlejad olid head, Pariis tekitas meeletu nostalgia ja igatsuse. Muidu väga rahulik film. Kena. Ega mul mingeid ootuseid ei olnud seega läks kõik hästi. Ainult pärast oli nukker olla kuidagi. Aga küll ma Pariisi ja üldse tagasi Prantsusmaale millalgi jõuan.


Rohkem pole midagi uut näinud. Eile vaatasin ka "Shutter Islandit" ühe silmaga projekti kõrvalt, aga seda olen varem ka näinud. Algus on põnev, lõpp ei meeldi.

Nüüd minnes teise teema juurde...
Ma pean end küll üldiselt naiselikuks tüdrukuks (välimuse poolest), aga millest ma eriti aru ei saa, on tüdrukute kingavaimustus. Minu lemmikjalanõud võiksid aastaringselt olla tennised. Ühel tuttaval neiul on 26 paari kingi. Pooled neist sellised, millega üldse käiagi ei saa.
Eks minu probleem on ka selles, et mul on natuke suurem jalg ja ilusaid kingi sellele suurusele pole alati võtta. Kallid on nad ka. Viimase aasta jooksul olen aga hakanud ostma, kui kuskil midagi soodsat ja kena silma jääb. Praeguse seisuga on mul kingariiulis tervelt 5 paari kingi, 2 paari sandaale, kevad-sügis saapad, talvesaapad, kummikud ja kauboisaapad.
Laupäeval sain ma endale vist kõige lahedamad kingad üldse, mis mul olnud on. Astusin lihtsalt korraks Lõunakeskuse Seppälässe sisse, plaanis polnud mitte midagi osta ja siis ühe kõige alumise riiuli peal, muu allahinnatud kauba taga...



 Ja kui hästi nad mulle jalga sobivad. Eks kvaliteet ole kehva, aga hind oli uskumatult väike seega no regrets.

Siiamaani olid lemmikkingad need roosa-valgekirjud. Sain need Rennes'ist ühest hiina poest samuti päris soodsalt.


Wednesday, November 14, 2012

Elu iluks

Ma korjasin eilsest ja tänasest välja asjad, mis tegid mu rõõmsaks ja muidu nii halli ja nukra elu ilusamaks.
Ma lubasin kunagi näidata mõnda oma maali. Kuna tõin eile koju ühe oma looduspildi, millel on olemas ka originaal, siis alustaksingi sellest.

Originaal

Maalil on paraku päris hästi näha, kus asjad oleks võinud teisiti olla, aga kuna see on minu päris esimene loodusemaal, siis olen rahul.

Eile alustasime täiesti uut pilti. Päris jabur kompositsioon: poolik kipsjalg, hõbedane plastlaama, roostes triikraud (selline, mida pliidil kuumutatakse) ja heleroheline kipsmass.
Võib juba märgata mõningast progressi.
Vahel, kui töö on raskem, siis joonistame enne harilikuga ette (saan korraga ka joonistusõpetust :D )
See oli esimene mõõtmistöö. Praegu pole see küll veel päris valmis, ma pole viisinud kodus lõpetada.
Harilikuga joonistasin seda kõigepealt 1,5 tundi koolis, siis parandasin tund aega kodus ja enne maalimist veel pool tundi koolis.


See töö on üks mu lemmikuid. Õpetajale ka meeldis väga (popp-kunst).
Harilikuga joonistasin 1 tunni koolis ja parandasin nii 20-30 minutit kodus.
Ja uue töö sain enamvähem tunniga koolis valmis ega pidanud koju kaasa võtma. homme saab kohe maalima hakata.

Minu esimene natüürmort, tehtud ainult parema käe teise ja viienda sõrme abil. Pintslit pole see pilt tunda saanud.

Paar tööd on veel, kuid need on täiesti alguse omad ja mulle eriti ei meeldi. Eks paistab...ehk teen kunagi kõigist siin veel näituse.

Täna kuulasime katalaani keeles ühte laulu. Tõeliselt ilus. Ei ole katalaani keelne, vaid midagi soome keele moodi. Pidi olema üks keel sealt päris põhjast.
Ei ole just olnud palju laule, mille puhul tunnen, kuidas see juba esimese minuti jooksul hinge poeb. Väga hea ja ilus tunne tekkis.


Saturday, November 10, 2012

Porgandikook

Olen juba tükk aega tahtnud porgandikooki teha. Kunagi aastaid tagasi tegin oma esimese koogi täiesti peast ja suvaliste kogustega. See oli üks parimaid kooke, mida teinud olen. Kirjutasin siis mälu järgi üles ja proovisin hiljem veel, aga ei tulnud pooltki nii hea kui varem.
Nüüd siis tegin ometi korralikult retsepti järgi.
Kate sai liiga vedel, kuid maitse on ikka hea seega pole eriti hullu :D




Mina panin oma koogi sisse 4 porgandid, 2 muna, 2 dl suhkrut, 50g võid (rohkem kodus polnud, muidu peaks 100g panema), 3 dl jahu, 1tl kaneeli, natuke hakitud mandleid ja 1 tl küpsetuspulbrit. Lasin 30 minutit 200 kraadi peal jahus olla.
Tegelikult retseptis, mida vaatasin oli kirjas 3 porgandit ja 2 dl jahu. Kuna porgandit panin rohkem, siis tundus, et tainas on liiga vedel. Samas praegu mõtlen, et äkki oli 3dl jahu ikka liiga palju.
Peale ja vahele panin 200g kohupiima segatud 200g tuhksuhkru ja sidrunimahlaga (suhkurt võib vähem olla). kuna mul oli pakikohupiim ja kartsin, et see on liiga paks, panin ka natuke vett segule, siis sai aga liiga vedel :/ Järgmine kord on targem osta kohupiima pastat või siis pole üldse vaja pakikohupiimale vett segada.
Küll ma saan katsetada, kui jõulud tulevad. Ema juba ütles, et võin Võrru küpsetama minna.

Kuna elan üksi, siis ei viitsi eriti süüa teha. Ja kellele ikka küpsetan? Ise ei jõua nii palju süüa. Täna aga peaks T mulle külla tulema ja saan talle pakkuda :)

Tuesday, November 6, 2012

Damn Tuesday! :D

Millegipärast on teisipäevad olnud juba nii 4 aastat kooli ajal kõige nõmedamad päevad. Esiteks sellepärast, et siis on alati kõige rohkem tunde ehk siis kõige pikemad päevad, eelmisel aastal Prantsusmaal olid teisipäeviti kõige raskemad tunnid, see aasta on ka teisipäev ainus päev, kui mul on seminar, loeng ja praktikum ehk 3 tundi. Seega oli täna väga meeldiv uudis, et erialaseminar jääb ära ja kooli tuleb minna alles 14.15ks. Oleks seda teadnud, oleks kauem maganud, aga mis seal ikka. Kui uudist kuulsin, tegin teise tassi kohvi, panin Felix da Housecat'i mängima ning mängisin ise nii poolteist tundi WoWi.
Teen täna Kataloonia ajaloos ja kultuuris oma presentatsiooni ära ning sellega saan ka kursuse läbitud. Vähemalt ühe ainega pole enam muret. Maalimist ma ka ei karda. Täna lõpetan ühe töö ära ja nüüd juba tundub, et see võib päris kena saada. Kui kursus läbi saab, siis teen kõigist töödest pilti ja panen ehk siia ka. Päris mitmed inimesed on soovinud neid näha.
Ei karda ka katalaani keelt. Alustasin alles septembris, kuid saan praegu enamvähem kõigest aru, mida õpetaja räägib. Nii peakski võõrkeelt õpetama, et iga tunniga räägib õpetaja järgest rohkem selles uues keeles, harjub kohe alguses ära. Kuna minu õppejõud ongi kataloonlane, siis alguses rääkis ta inglise keeles, nüüd on aga enamvähem täielikult oma keelele üle läinud.
Ega siis täna muud polegi, kui oma presentatsioon ära teha, siis maal ära lõpetada ja koju tagasi. :)

Eile lõpetasin oma käsitöö ära.


Natukene lopergune sai, aga ise tegin ja olen uhke. Üldiselt on ikkagi kena ja olen rahul. Nüüd tuleb mõni uus projekt leida. (Mari, sinu projekti tahaks järgi teha :) )

Kohtusin eile oma uue korterinaabriga. Tundub tore olevat. Päris haritud ja kultuurne naine.
Aga igatsen ikkagi T-d tagasi :( Nägingi unes täna, et ta oli üks hommik siin ja ütles, et tahab kohe tagasi tulla.

Ma loodan, et tänane päev läheb sama meeldivalt edasi, kui siiamaani olnud on. :)