Monday, December 31, 2012

Valus 2012

Nagu ma eelmisel aastal kirjutasin sellest, mis aasta jooksul toimus, siis kirjutan natuke ka seekord.
Kokkuvõtlikult öeldes oli see aasta 2012 mu elus üks halvimaid...kui mitte tõesti kõige halvem. Loomulikult oli ikka head ka, näiteks see, et sellest aastast kuli kuud elasin Prantsusmaal. Sealt tagasitulek oli mulle aga raske ning Eestis läks elu kohe allamäge. Hakkasime T-ga kohe koos elama ja see oli kahe otsaga vorst. Ühest küljest igatsen ma teda tohutult siia tagasi, samas oli ka palju probleeme ja arusaamatusi. Siis läks ta ära ja jälle oli emotsionaalselt väga raske. Eks see ongi üks väga emotsionaalne aasta olnud koos igasuguste tagasilangustega.
Uusi inimesi mu elus sellel aastal ei ole...või kui siis üks makedoonlane, kellega koos WoWi vahel mängime ja kellel alati hea meel on, kui ma online tulen. :D
Suvi möödus tööd tehes ja niisama vedeledes, sügis koolis käies. Pidutseja ma enam ei ole ja puudust ka ei tunne. Olen vist hakanud täiskasvanumaks saama ja sellega leppima.
Midagi märkimisväärset meelde ei tulegi, igav olen.

Tänase õhtu veedan, nagu juba traditsiooniks on saanud, Kädi ja Lauriga. minu sugulane Elise avaldas ka soovi sinna tulla, lisaks tulevad Kädi sugulane Sten ja tema tüdruk, keda ma polegi veel kohanud. Loodema, et tuleb tore õhtu ning hiljem kuuse all on ka võimalus T-d kohata ja talle uusaasta-musi teha. :)

3 aastat tagasi. Sellel õhtul kohtusid ka esimest korda T-ga. :)


2 aastat tagasi. Vaieldamatult kõige lahedam soeng, mis mul on olnud.
 Aasta tagasi.

Nüüd ongi aeg nii kaugel, et tuleb hakata ennast ilusamaks tegema ning Kädi-Lauri jõulkingid lõplikult ära pakkida.

Sunday, December 23, 2012

A day before Christmas

Päris uskumatu, et aasta oodatuim püha ongi peaaegu käes. Nii 3 nädalat tagasi olin ma täielikult jõululainel, kuid nüüdseks on see tagasi tõmmanud. Eks oma osa ole viimase nädala probleemidel. Just see käesolev nädal on olnud üks lähiaja raskemaid. Aga halbadest asjadest praegu ei räägi.
Tegin ära 3 testi ja läbisin maalide hindamise. Kahe testi hindeks sain A (kusjuures ka selle, mida kõige rohkem kartsin), kolmandat ei tea ning ka maalide eest sain suurepärase tulemuse. Vahel tuleb ikka madal enesehinnang kasuks. Kartsin, et tuleb C või siis parimal juhul B, aga vot läks teisiti. Oma kõige värskema töö panin eile seinale ning eelviimase kinkisin jõulude puhul T-le.
Sellel aastal olen päris kauaks Tartusse jäänud ning tegelikult arvan, et lähengi Võrru alles 25ndal. Varsti tuleb T siia ja siis loodan talt vastuse saada, kas ta soovib homme jõuluõhtu minuga veeta.
Eile ja täna olen oma bakatööd kirjutanud, pole just väga jõululine tegevus :D aga meil jäi juhendajaga kokkulepe, et sissejuhatava teoreetilise osa püüan kuu lõpuks valmis saada. Mingi logiseva jutu saangi kokku, aga jube raske on ikka eesti keelseid grammatilisi seletusi prantsuse keelge panna. Ma kardan, et juhendajal tuleb kananahk peale, kui seda loeb. AGA 3,5 lehte on juba valmis ning olen endaga täitsa rahul.
Eile õhtul käisin Jaani kirikus Vanemuise Sümfooniaorkestri advendikontserdil, kus laulsid Vanemuise ooperikoor ja Tartu Noortekoor. Väga armas ja mõnus oli. :)
Leidsin kapist ühe väga laheda kampsuni, mida oleks pidanud juba ammu kandma. See on erepunane, kuldsetest pärlitest lehekestega. Kahjuks mul pole fotokat, aga loodan, et Kaspar teeb minust Võrus pilti. See sobib just praegu suurepäraselt selga panna, aitab meeleolu luua.
Kuni T tuleb alustan oma järjekordse disainiprojektiga.
Näitasin oma "tuunitud" riideid eelmisel pühapäeval emale, ta siis imestas, et mul on vist kunstiannet. :D
Ah jaa..muide, eelmisel pühapäeval käisime emaga Ekraanis "Pähklipureja" balleti ülekannet vaatamas. See toimus Moskva Suures teatris. Ma teadsin küll loo sisu, vist olen multikat näinud, kuid etendust mitte. Kena ja armas oli ning muidugi väga-väga tasemel tantsijad ja kaunid kostüümid.

Üks lugu mis eile kirikus kõlas eesti keelsena:


Wednesday, December 12, 2012

Veel jõulutunnet...

Nädalavahetusel oli mul plaanis kõvasti õppida.
Osaliselt see õnnestus ka. Tegelikult sain vist kõik enamvähem tehtud, mida plaanisin, kuid nagu alati eksamite lähenedes, on mul tunne, et sellest on ikka liiga vähe.
Samas üritasin sotsiaalne ka olla...see vist tuli isegi paremini välja, kui tavaliselt.
Reede õhtul käisin trennis ning peale seda tuli T mulle külla. Ta pidi küll järgmisel hommikul vara tööle minema, kuid ikkagi oli tore teda näha ja temaga koos olla. :)
Laupäeva õhtul oli mul kokku lepitud kohtumine Mariga. Läksin kella 19ks tema poole. Ta oli mulle maitsva õhtusöögi valmistanud...loomulikult jõuluteemalise.

Nii korralikult ma veel polnudki selle aasta jõuluhooajal söönud...ikka verivorstid ja peekon ja praekapsas ja keedukartul, hapukurgid ja marineeritud kõrvits, magustoiduks kirju koer ja hõõgvein.
Jutustasime palju-palju ning natuke enne südaööd läksime kesklinna jalutama. Tartu raekoja plats on õhtuti võrratu! Kuna mul endale fotoaparaati pole, siis tegi Mari pilte, et mul ka midagi mäletsuseks oleks.








Jalutasime tagasi Mari poole. Ma ei teagi täpselt miks, ostsime JamJamist ühte vürtsist kanarooga kaasa. Kõhud polnud tegelikult tühjad, aga Mari kinnitas, et see on väga hea ja tuleb proovida. Oli küll jah!
Jäin ööseks tema poole ning pühapäeva hommik oli ideaalne. Päike paistis, parajalt külm oli, mina olin üllatuslikult end väga hästi välja puhanud.
Peale pühapäevast lingvistika õppimist ja kahe maali parandamist läksin Kädile külla. Tegime ja kaunistasime piparkooke ning jõime Superstaari saate ajal hõõgveini.
Iga nädalavahetus võiks nii vahva olla. :)

Eile...teisipäeval siis... Kohtusin oma kõlmanda armsa sõbranna Pillega. Kutsusin ta Miquel Pujadó kontserdile, mis minu katalaani keele õpetaja meile oli korraldanud.

Ta laulis meile ka palju keskaegsete trubaduuride laule aga esitas ka kaasaegsemate poeetide loomingut ning enda kirjutatud lugusid.
Ainus probleem oli see, et olin natuke väsinud ning Skandinavistika raamatukogus oli päris palav. Kontsert ise meeldis mulle väga, vahele rääkis Miquel igasuguseid lugusid, mis ühe või teise poeediga seotud olid.

Õhtu lõpetasime Pillega Verneri kohvikus. Mul oli kange Würtsi Britta isu. See on täiesti pöörfekt jõulukook. Jõhvikad ja kaneel... (Y)
Enne magamaminekut kodus jõudsin veel natuke ühe kampsuni disainimisega tegeleda. Mulle on peale tulnud suur tuhin kõik vanad riided, mida pole aastaid kandnud, ümber teha. Ühte sellist re-disaini kampsunit kandsin eile...muidu polnud vist mitte kunagi kandnud. :P
Eks lasen need kellelgi millalgi üles pildistada. Ise olen küll jube uhke nende üle. :)

Sunday, December 2, 2012

Vaikselt hiilib

Tegelikult ei hiili ta midagi. Olen täielikult jõululainel ja see ei tulnud niimoodi vaikselt, vaid lajatas kohe reedel ühe kuuse ehtimisega.
Tulin neljapäeva õhtul Võrru, sest isal oli sünnipäev. Plaanis oli pikk nädalavahetus siin olla. Üldiselt oli tore. Sai kõvasti söödud-hõõgveini joodud. Eks mingid probleemid on ikka ka, aga ega need kuhugi ei kao, kahjuks. Koolitööga tegelesin õnneks ka. Võin öelda, et olen tubli...võrreldes nii mitme teisega. Aga tunne on ikka, et palju on teha ja aega selle jaoks pole.
 Reedel teatas ema, et ta pidi korraldama töö juures advendikontserdi ja luges ette, mis kõik vaja teha on. Kuna ma julgen öelda, et mul on rohkem maitset, kui paljudel teistel, siis pakkusin ennast nende kuuske ehtima. Ehted olid muusikakoolil endal olemas nii, et väga valikuvõimalust polnud, et mida teha, aga andsin endast parima nende võimaluste juures. Meil oli ikka päris perekondlik tiimitöö selle kontserdiga. Ema pani kava paika ja teadustas, mina ehtisin kuuske ja pärast aitasin koristada, vend tõi kuuse ja tegi kuulutuse. :D
Pärast õhtul kuulasin kontserdi ka ära. Kuna paljud tema töökaaslased teavad mind (õppisin ju seal 4 aastat flööti), siis pärast pidin oma elust ja plaanidest jutustama. Kommi sai ka ja rohelise draakonipojaga telefonikaunistuse. :D :D
Õhtul oli isa toonud hõõgveini ja mandariine + ahjukana sai ka kõvasti söödud.
Eile tegin piparkooke. Mäletan, kuidas lastena tegime neid ikka kõik koos ja see oli selline asi, mida lapsed ootasid. Nüüd ei saa need "lapsed" enam omavahel läbigi. :( Rääkimata siis veel millegi koos tegemisest. Aga ega ma ei kurtnud ka. Olin koos kassidega kodus, kuulasin Owl Cityt, jõin hõõgveini ja jooksin köögi-ahju vahet. Päris õhtul, peale sauna, tegime emaga glasuuri ka peale. Siis on ikka kohe teine asi. Muidu on lihtsalt pruunid plönnid...keegi rott viis meie piparkoogivormid ära. Pidin klaasiga vormima. Aga nüüd on väga kenad. :) Tahaks pildi ka lisada, aga tuleb välja, et mul on maht täis. :S

Just sain suure potitäie lõhesuppi valmis. Ja nüüd läheb kiireks ka. Söön, panen asjad kokku ja lähen bussi peale, et Tartusse saada.

Isa on vaimustuses, et Kate Bushi kuulan. Aga tänase päeva lugu on midagi muud: