Saturday, June 29, 2013

Fini...ou pas?

Alates eilsest olen Tartu ülikoolist eksmatrikuleeritud.
Väga ilus aktus oli. Meie osakonna juhataja pidas kõnet, Birgit (mitte Õigemeel) laulis prantsuse keeles Bruno Marsi Granaati ja kolme eesti laulu, romanistika lõpetajad loeti üles segamini klassikalise filoloogia all.
Alguses oli natuke närviline olla. Otsustasin viimasel minutil teised riided panna ning muretsesin, kes kohale tulevad. Halb aeg oli aktuse jaoks juuni lõpp. Pooled mu sõbrannad on kuskil ära või hõivatud tööga. Kui diplomi aga kätte sai muutus kõik kuidagi reaalseks. See ei olnud enam päev, kus mingil põhjusel oleks kena välja teha või tuleks kanda ilusaid riideid. See oli tähtis päev. See oli minu päev. Enda üle uhke olen ma olnud kogu aeg peale bakatöö kaitsmist, kuid eile kasvas see uhkus veelgi. Sain ju füüsilise tõendi oma saavutuste kohta.



Mul oli siiralt hea meel, et nägin oma täditütreid, et Mari ja Pille ikka kohale tulid.




 Üks vendadest astus ka läbi, aga tema mulle õnne ei soovinud. Porises, miks peab pildi peale tulema ning kadus siis ära. Teine vend kahjuks ei tulnud üldse Tartusse.







Pärast lillede jagamist ning pildistamist suundusime perega Tavernasse lõunasöögile. Ütlen nii palju, et teine kord ma sinna piduliku sündmuse puhul ei lähe ja peale pizza muud ei telli. Eile riskisin ja võtsin grillkanaga Caesar'i salati, pettusin ikka väga. Teadsin, et see tõenäoliselt pole 100% õige, aga see oli hullem kui arvasin :( Fritüüritud banaanid olid paremad (väga magusad), aga kuna kõht oli juba täis, siis ei olnud nauding ehk nii suur kui lootsin. Pizzad on mulle aga seal alati meeldinud.

Kohe kui koju jõudsin asusin sõbrannade jaoks lauda katma. Tahtsin midagi peent ning meisterdasin kalamarja ja lõhega suupisteid. Tuli aga välja et ei Mari ega Pille polnud mitte kunagi kalamarja söönud. Minu pealekäimisel nad maitsesid seda, kuid vist väga ei meeldinud.
Veini oli rohkem. Lubasin Sangriat ning valget Gato Negro't. Hiljem tõi Mari moorapeasid ja mustika-jogurtikooki.
Sünnipäeva tunne oli. Tuba on nüüd nii kena. Eile-üleeile küll praalisin, et mina lilli ei taha, aga nüüd on ikka hea meel nende üle. :) Täditütred kinkisid Chaneli parfüümi nr 5. See on ju täiesti õige asi mulle kui "prantslasele" ning samas moekale ja iseseisvale naisele. Mari valis väga laheda kaardi ning toetab minu isiklikku lõpukinki, mille peaksin kätte saama homme.
Kahju, et Kädi, Elise ja Liisa tulla ei saanud, aga selles hoolimata oli mul väga vahva ja ilus päev.
Üks etapp on küll ametlikult läbi, kuid läbi pole tegelikult veel mitte midagi. Peaks täna-homme magistri avalduse ära esitama. Juulis on katsed. Praegu on ikka kindel plaan edasi õppida ja endast üks prantsuse-eesti tõlk vormida.
Kuid siiski...hoolimata sellest, et meile räägitakse, et praegu pole me veel mitte keegi, olen uhke ja tubli.
Me kõik oleme tublid.



Friday, June 21, 2013

New stuff, old stuff, DIY stuff

Jälle on mul kogunenud natuke uusi asju, millega olen väga rahul.
Ostsin Mari  käest ühe Zara kevad-sügis jaki. See on supperkena ja sobib mulle väga hästi. Oligi väga nahktagile vaheldust vaja.


Sain ka sellised laheda mustriga retuusid H&M'ilt. Muudavad mu eriti saledaks :D


Nunnu nuku-seelik

Avastasime Mariga täna vanalinnast ühe uue poe, kus müüakse laojääke. Seal oli palju Tally Weili riideid. Tahan ühte rohelist heegeldatud särki, aga ostsin täna pesu ja valged sukad, mida sügisel väga taga otsisin.


 Ning viimaks minu kõige uuem "projekt". Tahan suvel ehtedisainiga ikka rohkem tegeleda ning ka riideid teha. Täna plaanisin ühte särki ümber teha, aga see veel kuivab rõdul. Püüan homme jõuda, enne kui jaanipäeva pidama sõidan.

Thursday, June 20, 2013

Wild side

Kuna läheb päris töiselt, siis viitsimist midagi muud peale magamise ja CSI vaatamise eriti pole. Aga nüüd võtsin kokku end ja näitan, kus nädalavahetusel käisin.
Sain teha väikese retke Põlvamaale. Minu nö ristiemal või kasutädil..oli sünnipäev ning sellel aastal pidas ta seda ühes Põlva matkamajas. Esimene kord, kui see toimub kuskil mujal kui Vihtlas. Igatahes kui varem on olnud põhirõhk napsutamisel ja saunas käimisel, siis seekord oli rõhk matkamisel (minu jaoks). Kahe päeva jooksul tegin kolm väikest jalgsimatka.
Laupäeval käisime Taevaskojas. Olen seal kunagi väga ammu käinud. Ühte kohta mäletasin ainult.

Meie majake. Seest tundus kõvasti suurem.



Empsil tuli idee ka meie aeda sellised teha. Oleks vahva küll.
 Koopa-Ants

 Lihtsalt ilus

 Valgesoo raba-üks lahedamaid kohti, kus olen käinud üldse


 Ja seega ma ei imesta üldse, et ühe 21st Eestis olevast Nat Geo raamist just sealt leidsime

Metsloomi ka nägin

Friday, June 14, 2013

Strawberry rage

Täna avasin maasikakorjamishooaja. Plaan juba kolmandat aastat suvel sama tööd teha oli mul niikuinii olemas ning Kädi soovis samasse kohta minna, kus eelmine aasta olime (mis on okei koht). Tööpäev kestis täna umbes 7 tundi ning tulemusega jäin rahule. Täielik déjà vu tunne oli küll...nagu polekski 9 kuud vahepeal olnud. Kiiresti tuli meelde ka metsik selja ja jalavalu. Huvitav, et unustan selle iga kord ära enne kui uus suvi tuleb. Samas oli ka tunne, et kui koju jõuan, siis on T siin, mängib arvutimänge või hakkab tööle minema. Aga sellest on ju aasta juba..ja varsti saab aasta kui ta üldse ära kolis...
Pagana maasikad küll...tegid mu nukraks ja nostalgiliseks.
Mingit maasikaisu küll pole. Eile pugisime Mariga maasikaid, mureleid ja aprikoose. Juba eile sai isu täis. Täna sõin veel peale ning kui keegi pakuks, siis ma süüa küll ei tahaks enam. Aga maasikates on rauda ja kuna mul sellega probleeme on olnud, siis tuleks neid ikka süüa nii palju kui võimalik (või kui vastu suudan võtta).
Kodus sain tunda ka valu, mis tekib pärast natukest pikutamist, kui kõik kohad väga kangeks on muutunud ning on tunne, nagu selgroo asemel oleks luuavars sees :S Kuid ma siiski ei kurda ja esmaspäeval lähen uue hooga tagasi....eurod silme ees korjan.
See oli vist see kõige esimene eile...


Uhke uute ehete üle

Oleksin pidanud veel peale tööd linnas käima, kuid ilm oli väga halb. Muidugi nüüd kui kell liiga palju on, on ilm ilus. Juhuslikult aknast välja vaadates nägin vastasmaja kohal nii vahvasid värve. Päriselt oli muidugi veel ilusam.



Thursday, June 13, 2013

Shopahooliku pihtimused

Mäletan kui seda raamatut kunagi keskkoolis inglise keele tunnis tutvustasin. Tõmbasin õppe eesmärgil endale selle filmi ning nüüd hiljuti nägin seda telekast (ja sain teada, et Ilsa Fisher, kes oli kunagi mu Kodus ja Võõrsil lemmiktegelane on abileus Sacha Baron Coheniga).
Ma ise siiski loodan, et ise selliseks ei muutu, krediitkaarti mul pole, võlgu ei võta, üür on makstud ja kõht täis.

Täna jõudsid kohale uued ehted Hiinast. Sain Marikesega kokku ja oli kohe nagu sünnipäev, nii palju ilusaid asju.
Sain rikkamaks kahe paari kõrvarõngaste, kaelakee ja kahe sõrmuse võrra. Need sinised kuldsete kettidega kõrvarõngad müün võib-olla maha, sest nad pole sellised, nagu ootasin. Pildil olid pastellsinised ning kuidagi igatpidi veel kenamad. Aga nad on ka sellistena väga ilusad, ma lihtsalt ei taha, et nad seisma jääks.



Sõrmustega olen rohkem kui rahul. :)


Mari tõi mulle Rootsist lõputöö kaitsmise puhul bikiinipüksid. Mul oli neid hädasti ülemise osa juurde vaja. Olen väga rahul. Alguses ei uskunud, et osad omavahel sobivad, kuid kui selga proovisin, siis oli tulemus supper.

Võrus on üks väga lahe kaltsukas, kust eile selle siidist Zara pluusikese sain, kõigest 2.50ne eest. Minu praegune lemmikriideese.


 Kleit-tuunika samuti Võrust (3.50). Valge pidi selle suve värv olema ning heegeldatud riided-motiivid on alati kenad.

Selle kleidi ostu õigustasin täna sellega, et mul tegelikult pole eriti suvekleite. On pluuse ja mõni seelik, aga mitte kleite. Oli natuke kallim, kui Võru asjad (6.50), kuid nüüd hoian mõnda aega second-handidest eemale (kuigi olen niigi tubli, et päris poodidest täis hinnaga riideid ei osta).

Kui veel midagi vaja oleks, siis tumesiniseid või valgeid tenniseid. Muidu olen suveks igati valmis. :)

Monday, June 10, 2013

Võrutan: seelikud, kleidid, kassid, söögid ja aeg ikkagi seisab

Ma sunnin end praegu puhtalt sellepärast kirjutama, et Kädi väga tahtis lugeda, millega ma tegelen. Kaks nädalat tagasi oli ju kange plaan küll rääkida oma Tenfold Rabbiti elamusest (mis oli võimas ja ilus ja kindlasti meeldejääv). Eelmisel nädalavahetusel olin ka Võrus ja siis käisime emaga Uma Peol. Ma ei ole võru keele fänn, saan aru sellest, aga rääkida ei meeldi. Kui kaua siin olen, siis jääb aga paratamatult külge ja natuke hakkan rääkima. Pidu oli tore ja väga hästi tehtud (laulud, vaheklipid).
Selle nädala sisse mahub minu bakatöö kaitsmine Tartus, mis läks väga hästi. Sisuliselt on mul kraad ju käes, ainult diplomi saan 28. juuni. Väga uhke on olla ja tegelikult pole päris kohale jõudnud. Pidevalt on tunne, et peaks midagi tegema ja kooli peale mõtlema. Ja siis tuleb meelde, et ei olegi vaja muretseda. Hea küll, juulis on magistri katsed ja ma ikka proovin romanistika üldmagistrisse, kuigi tahaks prantsuse-eesti tõlgiks saada. See aasta aga tõlkimisse ei võeta nii, et saaksin järgmisel aastal alles sinna proovida. Aastat ei taha aga raisata niisama ning ega see üldromanistika mulle ka paha ei tee. :)

Teatud põhjustel olen jälle Võrus ja ootan ühte (tegelikult kahte) asja. Üks asi peaks toimuma siin, teine asi toimub ei tea millal. Aga ootan ikkagi. Samas homme peaks vist tagasi sõitma, sest linnas on ka ikka tegemist.
Üritan leida endale siin võimalikult palju tegevust, et mitte ainult ootamisega tegeleda. Eile võtsin kätte ja õmblesin valmis ühe seeliku, mille jaosk riide ostsin juba kaks aastat tagasi, seelikut alustasin eelmisel suvel, kuid siis jäi pooleli. Nüüd on aga valmis. Mõni "päris" õmbleja oleks kindlasti minu töö peale rabanduse saanud. Mõtlesin ju teostuse algustest lõpuni ise välja ja keegi mind ei aidanud. Vahepeal harutasin küll pool üles ja olin oi kui tige, aga lõpuks jäin rahule. Ilus, kerge ja suvine :)




Mulle toodi siia kingiks üks huvitav kleit ka. Pole küll päris minu stiil, kuid samas on tõesti huvitav. Rõhutab mu saledust ning on minu meelest päris viisakas.


Ema tahtis, et teeksin vannituppa mingi kaunistuse. Materjal  oli tema poolt, lõppidee ja teostus minu poolt. Kvaliteet on pähh, aga päriselt on ausõna kena ja lihtne.




 Ja kuna eilsest koogiteost ei piisanud, siis täna tegin pitsat ka. Väga külluslik ja maitsev sai. Eile olin küll endast väljas, sest kõrvetasin koogil põhja ära ning lubasin, et mina enam kunagi süüa ei tee. Pärast tuli täitsa hea välja (ma olin üllatunud).

Peaks lugema prantsuse keeles, et hoida end lainel. Võtsin raamatuid kaasa. Samas olen aga liiga närvis ja ootan just seda ühte asja..ühte telefonikõnet. Kella 17ni vist tasub oodata ja siis homme edasi. Ei tahaks, et see päris ootamatul hetkel tuleks. :/