Tuesday, December 24, 2013

Piparkoogikiisu

Lihtsalt vedelen.
Imelik on küll natuke, et mitte midagi tegema ei pea, aga samas hea. Imelik on sellepärast, et on harjumatu.
Magasin kaua, hommikust sõin alles lõuna ajal.
Tegime T-ga piparkooke, mille jaoks Võrust tainast tõin.

Pole küll suurimad kunstiteosed, klasuuri jaoks oleme liiga laisad, aga head on sellegipoolest.
Olen pool päeva "Iiveldust" lugenud, kohati meeldib, kohati pole aga minu jaoks. Samas prantsuse fillina on mu kohustus lugeda prantsuse kirjandust. Eriti põnev kui selle raamatu on tõlkinud inimene, keda tean.



Monday, December 23, 2013

Lumi ei tule...

Homme ongi kauaoodatud aeg käes.
Kui täna lõuna ajal T-ga bussi peale läksime, et linna kinno minna, siis oli väljas tore oktoobrilõpu ilm - natuke jahe, kuid päikseline. Kuna lund pole, siis pole ka õiget tunnet. Õnneks see tunne mis on, on hea. Nii eile kui ka täna on mul olnud väga toredad päevad. Saatsin eile ära oma selle aasta viimase essee, kuidagi väga hea ja vaba oli.
Läksin trenni, tegin aeroobset, et põletada Võrus söödud kaloreid. Kaal püsib stabiilsena, mis on hea, sest toidu koha pealt ma endale midagi ei keela ja jõulude ajal ongi eesmärk hoida sama kaalu. Allavõtmine oleks enesepiinamine kõigi nende hõrgutiste juures, mida praegu pakutakse.
Kodus sättisin end koos hõõgveini, mandariinide ja poolelioleva salliga T arvutitooli "Red 2" vaatama. Mis siis, et keskpärane film, lahe oli ikkagi. Polnudki tükk aega korralikku actionit näinud. Väga mõnus oli olla kui kuhugi kiiret polnud ning mingi tähtaeg kukil ei istunud.
Sain teada, et minu kingipakkimisoskused ei ole vahepeal paranenud. Tuleb jääda kinkekottide juurde.

Ootavad omanikke.


Täna oli väga kiire päev. Hommikul läksime jälle trenni ning vaevalt jõudsime pooleks tunniks koju, kui hakkasime jälle linna minema. Käisime T-ga Kääbiku teist osa vaatamas. Esimene oli parem, kuid ega ei tunne, et teine oleks ajaraiskamine olnud. Ootan juba kolmandat, et näha kas on parem või halvem.
Nüüd tuleb hakata traditsioonilist jõulufilmi "Visa hing" vaatama. Selle peale peaks küll jõulutunnet rohkem kui küll tekkima.

Thursday, December 19, 2013

Oh kuusepuu

Täna tõi isa kuuse tuppa ja nagu eile plaanisin, siis läksin seda appi ehtima. Natuke juba tekkib küll seda jõulutunnet, kui üle laua teise tuppa piilun ning värvilistes tuledes kuuske vaatan.
Me oleme samu ehteid kasutanud sellest ajast, kui ma pisike olin ja enne seda olid vähemalt osad ehetest mu isa omad, ka ajast, mil ta noor oli. Mulle väga meeldib see vanaaegne hõng, mis neil juures on ja me ei plaanigi uusi ehteid osta.

enne

pärast (kass valvas, et töö saaks korralikult tehtud)

üks mu lemmikehteid

ja teine


Kass oli kuidagi tusane, et teda pildistasin.

Nüüd tuleks veel piparkooke teha ja lumi võiks ka jätkuvalt maha tulla.

Wednesday, December 18, 2013

Tuleks lumi...

Olen jälle Võrru jõudnud ning ettevalmistanud homse viimase tööpäeva sellel aastal. Tunne on päris hea, selline läheneva vabaduse tunne. Vabadust küll tegelikult ju pole ja tuleb hakata jaanuari eksamiteks valmistuma, kuid vähemalt saab oma aega rohkem ise planeerida.
Sain täna natuke infot oma poolelioleva tekstilingvistika essee kohta ja tundub, et olen õigel teel. Rootsi keelega sain ühele poole ja täitsa oma jõududega. :)
Homme on plaan peale tööd raamatukogus käia ja sealt Sartre'i "Iiveldus" ja Butori "Modifikatsioon" võtta. Kuna need meil prantsuse kirjanduses see aasta läbi on käinud, siis võiks lugeda. Loodan selleks aega leida jõulude ajal. Ah, küll saab. Vähem arvuti taga istumist lihtsalt.
Imelik on küll, et nädala pärast on jõulud, aga maa on must mis must. Ei, mitte imelik, vaid kole ja kurb. :(
Tahtsin nii väga see aasta lumelaternat ja lumememme teha nagu väiksena. Mida vanemaks saan, seda enam igatsen seda aega. Mäletan, kuidas meisterdasin kunagi aeda lumest hobuse, tegin tema juurde ka laterna. Viisin talle õhtuti kaerateri ja panin küünla põlema.
Tuleks vähemalt kerge lumesadugi nagu sel päeval, kui T-ga kesklinnas kuuske vaatamas käisime.


Isa tõi täna kuuse. Homme hakkame seda kaunistama. Ütlesin kohe, et tahan sellest osa võtta. Tõenäoliselt teemegi seda kahekesi, aga vahet pole :) Ja õhtul lähen kultuurimajja jõulukontserdile.

Monday, December 16, 2013

Veel jõulutunnet

Jätkuvalt püüan luua jõulumeeleolu. Põletan küünlaid, kaunistan-koristan tuba, kuulan nii inglise kui ka prantsuse keelseid jõululaule. Isegi jõulukinke käisin ostmas. See aasta ma ikka üldse ei kiirusta nendega, osa on veel ostmata ka.
Sain isalt imehea Ali Wicki lõhnaküünla, õunalõhnalise. Kogu tuba lõhnab ka peale küünla kustutamist järgmisel hommikul :) Ise meisterdasin kolm vasakpoolselt küünlaalust.


Ostsin endale uue Maybelline'i hiti - Brocades küünelaki. Astusin sellega hästi natuke ämbrisse, sest tegelikult tahtsin lillat või kuldset, aga kuldset Selveris polnud ja kui pärast mitmendat käiku seda värvi nägin, siis ekslikult arvasin, et see ongi see lilla. Tegelikult on ikka päris punane. Samas praegusel ajal on see väga ilus ja pidulik. Järgmisena tahaks vist hoopis mustade litritega lakki. Leidsin pildi ka rohelisest...ja küll see oli kena, aga poes pole veel näinud.
Pilt pole minu küüntest. Liiga pime oli toas, et neid pildistada, aga tulemus on sama, ehk natuke tumedam, sest lakkisin kaks korda.

Eile hakkasime koos T-ga trennis käima koos. T käis juba varem, aga minul on jõusaali paus olnud. Tegin endale siis varajase jõulukingi selle kuukaardi näol. Muidu on kõik hea, aga see varajane ärkamine on raske ikka. Tänagi tõusin 7.30 (kell on 8.09), aga ei saa kuidagi laua tagant liikuma. Võtan eesmärgiks vähemalt 4 kg alla saada. Seda poleks küll vaja, aga samas on 5-ga algav number minu puhul päris reaalne, pluss see oleks ka natuke nagu eksperiment. Olen juba aprillist-maist peale samas kaalus püsinud, mis on väga hea. Vahel on küll hirm, et olen juurde võtnud, kuid tuli välja, et see siiski pole nii.

Püüan jõuda ära ka viimased koolitööd enne jõule. Täna on rootsi keele testide esitamise tähtaeg ning 23daks on vaja üks essee teha, millega vähemalt alustanud olen.

Saturday, December 7, 2013

Jõulumeeleolus

Mulle tuletati täna meelde, et ma pole kuu aega blogi kirjutanud ja nii see on tõesti. Vahepeal juhtub liiga palju ja siis ei oska kuskilt peale hakata. Nüüd tuli siis aga mõte, et näitaks kuidas mina pühadeaega veedan. Jõulud mulle väga meeldivad. Ma ei ole küll see inimene, kes novembris juba kingitusi ostma jookseb, ka praegu ei ole veel ühtegi ostetud, kuid see-eest on kõik peas välja mõeldud. Esimesel detsembril kaunistasin aga oma toakese ära, et meeleolu õigeks ajaks tekkida jõuaks. Ostsin enda voodisse uue voodikatte, mida juba ammu oli vaja. See pole küll jõuluteemaline, kuid ometi väga ilus, ka T oli sellega rahul. Minu meelest annab toale ikka väga palju juurde.


Et ilusas voodis oleks mõnus lesida, siis öökapil on tervislikud maiustused.

Aknakaunistus töötab alates sellest ajast, kui ta sain ehk 7ndas klassis.

Veel maiustusi


 Isetehtud kotike kuhu päkad peaksid kommi tooma, aga ju olen paha laps olnud, et nad midagi toonud veel pole :/

Tegime täna T-ga pika jalutuskäigu linna. Tahtsin väga kuuske näha, kui väljas juba pime on. Mul on hea meel, et Raekoja platsi kujundus on see aasta pea samaks jäetud, mis eelmisel. See on väga ilus. :) Tegime ka natuke jõulušopingut T tarbeks. Mina ise pean ka ikka millalgi enda omi tegema minema. Äkki järgmisel nädalal.