Sunday, February 23, 2014

Some alone time

Olen sellel nädalavahetusel üksi kodus.
Ei ole tahtnud eriti kuskil väljaski käia. Tegelen hoopis oma ülikooli asjadega. Püüan kõik asjad vabadel päevadel ära teha, et siis õhtuti peale kooli puhata saaks. Siiani olen ilusti graafikus. Lõpetasin just pragmaatika kodutöö eesti ja prantsuse keele deiktikute võrdluse kohta. Eile sain tehtud tutvustuse kolme prantsuse keele õpetamise meetodi kohta ning täna jõudsin teha ka mustandtõlke ühest ajalehe artiklist, lugeda kirjanduse jaoks raamatut ning tõlkida ära ühe sünnitunnistuse. See viimane on oskuskeele tõlke jaoks ja see aine tundub väga huvitav, juba õppejõud on huvitav ja lahe, aga samas on see ka väga raske. Võtsin eile raamatukogust prantsuse-eesti-prantsuse õigussõnaraamatu. Sellest oli ikka täitsa palju kasu ja mitte ainult sünnitunnistuse juures, vaid ka selle ajaleheartikli tõlkimisel.
Homme on mul viimane päev, et otsustada, mis ained endale siis lõpuks võtan selleks semestriks. Sügisel olin hädas oma 7 ainega, nüüd on mul neid 9 :S Ma ei taha rootsi keelest loobuda, ma ei taha oskuskeele tõlkest loobuda, nende eest aga punkte pole mul vaja saada. Need ained oleks nö oma lõbuks, aga loodan, et isiklik areng kaalub nendega kaasneva ajakulu ja vaeva. :)
Mul on hea meel, et jõudsin natuke käsitööga tegeleda ja end premeerida. Käisin eile Kaubamajas, tahtsin Tiimarist ühte asja, mida ühes blogis nägin, kuid seda polnud. Astusin siis ei tea miks korraks Terranovasse sisse. Mulle isegi ei meeldi see pood, aga ära tulin sealt koos kahe kampsuniga, mis mõlemad maksid 4.99.

Ma olen millegipärast arvamusel, et punane pole minu värv. Kunagi olid mul ühed punased püksid ja Prantsusmaalt ostsin punase jaki, ema tõi Itaaliast punase-kuldsekirju salli, 9nda klassi lõpetasin punase kleidiga, aa..ja sügisel ostsin punased saapad. Rohkem ei tule meelde, et sellist värvi asju oleks. Aga see kampsun mulle meeldis, pluss see sobib mu saabastega.

Mis väga ei meeldinud, olid need külge liimitud neediimitatsioonid. Need kakkusin kodus maha nii, et küüned on valusad ning panin õiged needid asemele. Uued säravad palju paremini ning vähemalt ma ise tunnen, et kampsun on natuke rohkem isikupärasem ja erineb teistest Terranova kampsunitest.







Teine kampsun on hästi minulik :D Esiteks see on ühte mu lemmikvärvi ja teiseks ma ikka ei saa ilma loomamustrita. Õnneks sellist otsest leopardimustrit ma pole viimasel ajal kandnud, aga maomustriga asju on mul kolm ja need mulle meeldivad väga.


 Oma õhtut jätkan nüüd pomelo ja ühe filmiga, (Fanfan la Tulipe), mille eile leidsin. Ostsin selle ei mäleta millal, äkki 5-6 aastat tagasi Võru Selverist ning pole kunagi vaadanud. Ootused suured pole, kuid kuna see on prantsuse keelne, siis on vähemalt hea kuulata.


Friday, February 21, 2014

Tähistamised

Plaanisin taaskord varem kirjutada, kuid liiga palju on teha nüüd kui kool jälle käib ja tööd ka kuidagi palju endale tekitanud olen.
Praegugi olen bussis ning sõidan peale tööpäeva Tartusse, kus tehakse järgi kolmapäeval ära jäänud õigus-, majandust- ja tehnikaalane tõlge prantsuse keelest eesti keelde. Tavaliselt mul reedeti kooli ei ole.
Minu sõbrapäeva tähistamised olid väga toredad. Esiteks oli juba töö juures kõik hästi tore ja armas. Õhtul kodus valmistasin Tõnisele üllatuse kuigi nägime alles 15ndal ja öösel. Pühapäeval käisime Kädi ja Lauri juures lauamänge mängimas. Paljukiidetud Sabotöör on tõesti põnev ja hea mäng.
Esmaspäeval tähistasime koos Mariga ja tegime 14.02 puhul sushit. Viimati tegin seda kaks aastat tagasi ning ka sõin viimati just siis. Nagu ka eelmisel korral, sai ka seekord tulemus väga maitsev.




Täna tähistati töö juures vabariigi aastapäeva, sai torti ja päev lõppes varem ära. Eelmine aasta küpsetasin ka ise sel puhul, kui ma ei eksi, siis banaani-kaerahelbe muffineid. See aasta pole aga eriti aega ja tänasest tordisöömisest piisas mitmeks päevaks. Aga eks näis, kas mult palutakse kodus kooki või mitte.

Monday, February 10, 2014

Kooliks valimis? -Ei, Kõik muud tegevused? -Jah

Ma lihtsalt ei tunne, et tahaksin kooli minna.
Muidugi on kõik jälle natuke uus ja põnev. Uus poolaasta, uued ained, üks aine toimub isegi teises kohas, mitte minu peamajas. Aga ma pole veel ära otsustanud, mis aineid võtta või õigemini, mida jätta. Teisipäeval kindlasti kõiki aineid võtta ei jõua, siis oleks päev 8.30-17.45 ehk 5 loengut järjest. Praegu plaanin kaks viimast ära jätta, nii saaks peale lõunat trenni teha või õppida (või puhata ja mängida). Samas, äkki on need kirjanduse ained huvitavad? Aga ma tahan rohkem tõlkida ja grammatikaga tegeleda, sõnade tähendust ja ajalugu õppida. Raske on valida, seda enam, et ma ei tea, kas jätkan sügisel samal erialal või saan suvel tõlkemagistrisse. Ühest küljest tahan väga tõlkimisele pühenduda, teisest küljest ei saaks ma aga siis enam tööl käia ning praegu on äärmiselt oluline, et mul töökoht ja sissetulek oleks.
Ostsin täna endale uue ja ilusa kaustiku, kuhu igasugust tarkust ülesmärkima hakata. See jäi mulle kohe silma. Peaks olema Lihula seelikumuster. Digikas on muidugi halb ja ei too kaustiku tegelikku ilu nähtavale, kuid ilus on see tõesti :) Äkki on toredam ka õppida, kui õppevahendid kenad ja toredad on?


Sellise soolaöölambi kinkis Kädi mulle jõuluks. Sobib minu toakesse suurepäraselt. Just enne olin ukse lahti jätnud, kui korterinaaber mööda läks ja ka kiitis, et mul on väga kena öölamp.

Millalgi eelmisel nädalal tegelesin natuke käsitööga. Ostsin Seppäläst ühe pluusi, mida olin juba kunagi varem näinud, aga mis 23 eurosena eriti ostma ei meelitanud. Allahindluse ajal sain selle aga 6.73ga ja see oli juba palju parem.


Mulle meeldib väga paljastav seljaosa.

Loomulikult tahtsin pluusi natuke rohkem endaomaks muuta ja kuna mul veel needivaimustus üle pole läinud, siis kaunistasin rinnataskud ära. Kui neetidest ükskord ära tüdinen, saan need aga kergelt maha võtta. Praegu usun, et sellest saab minu outfit'i üks osa, kui märtsis Katie Melua kontserdile lähen.


Tegin täna tutvust kahe uue sarjaga: Parks and Recreation ning American Horror Story. Esimest vaatasin Pille soovitusel ja ehk vaatan millalgi veel kuigi ma suur mocumentary fänn ei ole. Kohati oli päris lõbus. Teist sarja olen ammu tahtnud vaadata, aga pole vist julgenud. Tundub täiesti selline "mulle tehtud sari" ehk siis just selline, mis mulle hirmu sisse ajab. Ega ma olen päris arg inimene ka. mulle meeldivad õudukad, aga vaatan neid alati läbi sõrmede ja panen silmad kinni, kui tundub, et kohe midagi juhtub. Tahaks edasi vaadata, aga jube on ju :D praegu on õhtu ning mul on ikka väga elav kujutlusvõime, eriti kui üksi olen.

Sunday, February 9, 2014

Viimane vaheajapäev, esimene kevadpäev

Homsest algab ülikoolis teine semester. Tegelikult minul algab ta alles teisipäeval, sest esmaspäeviti loenguid olema ei hakka.
Täna oli mul aknast välja vaadates kuidagi eriti hea ja mõnus tunne ning sain ka aru miks. See oli kevadetunne :) Hoovi pealt on lumi peaaegu kadunud, päike paistis pilve tagant ning valgus oli teistsugune kui see tavaliselt on olnud. Linnulaulu olen juba hommikuti kuulnud, eriti siis kui 7.20 tööle lähen. Kevad võiks küll tulla. Palju kergem oleks elada, tööd teha ja koolis käia.
Mul olid vaheajaga suured plaanid. Ometi jäid need millegipärast täitmata. Äkki oligi vaja mingi laisklemise aega? Alustasin küll Alain Robbe-Grillet' "Le Rendez-vous" lugemist, kuid pole esimesest peatükist kaugemale jõudnud. See-eest olen jõudnud järgi lugeda Imelise Ajaloo numbrid.
Uusi filme ka väga vaadata ei jõudnud. Due Date oli üks, mis mul arvutis seisis ja mis oli täitsa tore.

See-eest mingi libahundifilm Wolfman vms, oli küll ajaraiskamine.
Jõudsin lõpuni vaadata kogu True bloodi hetkel viimase hooaja ning ootan põnevusega seda päris viimast ning nägin ära ka Sherlock Holmes'i kolmanda hooaja, selle UK versiooni siis ning varem nägemata jäänud Irene Hussi osad. Imenatuke saan juba aru, kui rootsi keelt kuulan.


Raamatute lugemise kõrval oli teine plaan muid keeli peale prantsuse keele õppida. Ega ma sellega ka eriti kuhugi jõudnud pole. Käisin pooleteises vene keele tunnis, üks hommik tegin kodus ülesandeid ja siis oligi kõik. Õnneks tuleb ruttu meelde, kui lugema hakkan. Täna võtsin end aga rootsi keele koha pealt käsile ja suuresti tänu Marile, kes ütles, et on vaja võtta õpik kaasa, kui Eedenis kokku saame. Nii ma siis saingi täna jälle lugemist harjutada, tõlkisime koos ning tegin just üle tunni ülesandeid. Tunnen, kuidas pea tarkust täis nüüd on :D
Disainiprojektidest kirjutan homme. Üks asi on valmis, teise idee sain täna.
Vähemalt trenni plaanist olen kinni pidanud ning päris kahju on, et kooli ajal enam nii palju jõusaalis käia ei saa. Aga ega ma end käest ära ei lase. Varsti saab välja jooksma.

Saturday, February 1, 2014

Rannavorm ja karvadest vabaks

Juba on käes veebruar ning juba detsembri keskpaigast valmistun ma algavaks suveks. St, et käin teist kuud regulaarselt jõusaalis ning püüan senisest enam oma toitumist jälgida.
Peale oma kehakuju on mulle alati muret teinud ka minu jaoks liiga nähtavad karvakesed, mis minu arust ei peaks olema mitte kuskil mujal kui peas juustena ning näos kulmude ja ripsmetena. Olen püüdnud selle probleemi vastu võidelda alates kreemidest, žiletist, vahatamisest ja epilaatorist kuni spetsiaalsete beebipillideni, mida hakkasin just selleks võtma, et karvakasvu vähendada. Nii palju pole neist aga kasu olnud, et ei peaks muid vahendeid kõrvale kasutama.
Juba aasta lõpus hakkasin uurima rohkem foto- ja valgusepilatsiooni kohta. Teadsin küll, et salongides neid tehakse, kuid teadsin ka seda, et need on päris kulukad. Nüüd aga avastasin, et on võimalik osta endale koju valgusepilaator. Ega seegi väga odav ei ole, Euronics müüb neid 250-300 euro eest. Pidasin plaani võtta Beureri masin järelmaksu peale ning juba mõtlesin, et millal oleks aega poes ära käia, kui ühel õhtul mingit eksamit tehes tuli mõte vaadata osta.ee'sse, et igaks juhuks piilun, kas seal ka midagi sarnast müügis on. Ma olen kuulnud midagi sellist, et kui midagi väga tahta, siis need asjad tulevad ise su juurde. Ja tookord oligi nii, üks inimene oli juba tükk aega püüdnud oma Beurerist lahti saada ja just sellel õhtul kui mina oskjonit vaatasin, oli selle lõpuni mõned tunnid. Mitte ühtegi pakkumist polnud ning hing oli võrreldes poega ülisoodne. Pidasin Tõnisega ka natuke nõu ning ostetud see saigi.
Täna ostsin ära puuduva valguslambi ning proovisin selle ka järgi. Kartsin, et kõrvetab vms, aga tunda polnud eriti midagi. Praegu on kergelt soe tunne neis kohtades, kuhu valgus- ja soojusimpulssi sisse lasin. Kahe nädala pärast tuleb protseduuri korrata ja siis jälle kaks nädalat oodata. Siis peaks / võiks olla ka tulemusi natuke näha. Karvad peaks välja langema ning karvakasv pikaks ajaks peatuma või üldse lakkama.
Loodetavasti saan oma probleemist nüüd lahti või siis vähemalt osalist leevendust.
Masin ise näeb välja selline.


Nii kaua kuni end oma isiklikest karvadest vabastan, kannan kunstkarva, et end siiski soojas hoida.
Aitäh Marile kasuka eest :)
Pean mainima, et kaelas on mul mu selle talve projekt - isekootud infinity-scarf, mida aga praegu kanda ei saa, sest on liiga õhuke ja kitsas. :(