Sunday, March 30, 2014

En vacker dag!

Eile tähistasime Mariga hästi natuke meie tutvumise 7ndat aastapäeva. Tegelikult oleks sellest saanud nädala alguses ehk keskkoolide neljanda semestri esimesel päeval 7 aastat. Täitsa pikk aeg ju.
Käisime vanalinnas ühes uues kohvikus "Sõsar" ning sõime prantsuse šokolaadi kooki. Lisaks aitas Mari mul rootsi keele teste teha. Ma saan ikka pärast igat peatükki järjest rohkem aru, aga olen ebakindel ja kardan tobedaid vigu teha. Rääkima peaks ka. Vahel proovin mõelda oskuste piires rootsi keeles :D

Ilm oli väga ilus aga küllaltki jahe.
Aga pigem olgu jahe ja päikseline kui soe ja porine-vihmane.




Ülejäänud õhtu möödus 12nda klassi tõid parandades ja Aliexpressis asju valides. Juba eelmisel kevadel hakkasin internetipoodidega tutvust tegema, kuid nüüd hakkavad nad mulle järjest rohkem meeldima, sest need on ju nii mugavad. Eks teatud riskid on ka, aga siiani on mul enamvähem head kogemused olnud. Näiteks ehted on alati väga heas korras ja õigel ajal kohale tulnud.

Thursday, March 27, 2014

Katie!!!

Teisipäeval võtsime emaga ette teekonna Tallinnasse Katie Melua kontserdile.
Kuulsin kontserdist detsembris, kohe kui piletid müüki tulid ja järgmisel päeval läksingi ostma. Selleks ajaks oli parter välja müüdud ning sain pileti II rõdule.
Kirjas oli, et kohad on piiratud nähtavusega, kuid tegelikult olime täpselt keskel ja see metallpulk, mis piirdeks ees oli, ei takistanud mitte kuidagi Katie nägemist. Aga küll ta oli pisike sealt kõrgelt vaadates :D Ma polnud varem Nokia kontserdimajas ka käinud nii et ei teadnud, kui suur see saal on.
Kontsert oli fantastiline. Katie oli nagu väike hipihaldjas oma hõljuva kleidi ja kristalse häälega.
Ta on laulja, kes nii stuudios kui laivis imehästi laulab. Külmavärinad tulid peale :)
Ma olen tema muusikat kuulanud alates esimesest albumist ning iga kord, kui tal uus plaat välja tuleb, suudab ta väga meeldivalt üllatada.
Võtsime Tallinnas käigust, mis võtta sai. Käisime väljas söömas, jõime kontserdimaja baaris kallist veini ning Tartus tulime taksoga koju (mis tõesti on minu ja mu ema puhul haruldane).
Hoolimata väsitavast reisist olen väga õnnelik, et ikka piletid ära ostsin ning loodan, et mul on millalgi veel võimalus Katie't laivis kuulata.
Minu kaks lemmiklugu tema uuelt plaadilt:




Sunday, March 23, 2014

Mg sool ning taimekasvatus

Ühe sõbra tungival soovitusel tellisin endale ühest internetipoest magneesiumisoola. Ta kiitis seda taevani ning kuna mul on mõned probleemid, mida see ravima peaks, otsustasingi proovida.
Tema asutab seda soola jalavannideks ning vähemalt täna teen ka mina nii.
Magneesiumisoola vannid peaksid aitama:
krampide, ängi (paanikahäired), alkoholi tarbimisest tulevate psüühikahäirete, astma, põletikust tingitud põie krampide, depressiooni, infarkti, kõrge vererõhu, unehäirete, selja-ja kaelavalude, nõrkade hammaste ja südame rütmihäirete vastu. Internetist sain teada, et ka juuste väljalangemist pidi peatama. Õnneks neid kõigi probleeme mul siiski ei ole.
Loodan, et need helbed töötavad minu peal.

Eelmisel nädalal istutasin ümber oma kaks draakonipuud javeel ühe taime, mille nime ma ei tea. Täna panin kasvama basiilikut ja rosmariini. Kunagi kasvatasin vesigressi, mida sai salati ja võileiva peale panna. Ootan nüüd põnevusega, millal taimed välja tulevad. Juba unistan ka oma aia köögiviljadest, mida Võrus kasvatame. Ema ostis eile rediseseemned ära :)




Monday, March 17, 2014

Himalaya herbals

Oriflame'i kosmeetika vaimustus on mul mõnda aega möödas olnud. Bodyshop'i tooteid on ka vähemaks jäänud. Garniere on alati meeldinud. Uuemad lemmikud võiksid olla Ziaja ja Himalaya. Just selle viimase tooteid olen viimasel ajal rohkem kasutama hakanud.
Esimest korda proovisin Mari juures ühte savimaski, see tegi naha väga puhtaks ja siledaks ning tõenäoliselt nähes minu vaimustust, kinkis sõbranna jõuludeks Himalaya aprikoosi ja neemiga näokoorija.
See on just minu nahale mõeldud (kergelt rasusele) ning igati korralik puhastaja-koorija, lisaks on tal meeldiv lõhn.

Ei tahtnud endale midagi eriti juurde osta, sest niigi on veel igasuguseid kreeme, maske, mis vaja ära kasutada, kuid eelmisel nädalal oli Maximas mingite ilupäevade raames hunnik sooduspakkumisi, mille ajal suutsin ikkagi kolm Himalaya toodet juurde osta.
Üheks oli näiteks seep, mille kohe ka köögis kätepesemiseks kasutusele võtsin.
Seebil on samuti meeldiv lõhn, muudab käed krudisevaks :D Mis mulle meeldib.
Tavaliselt olen talviti-kevaditi hädas väga kuivade, isegi lõhenevate kätega, kuid tundub, et see seep parandab asja natuke.

Garniere'i Oh so matte! päevakreem saab kohe-kohe osta ning pärast väikest tasutauuringut otsustasin proovida Himalaya kreemi. See pole küll spetsiaalselt ainult näole mõeldud, vaid nii näole kui ka kehale. Lõhn oli alguses harjumatult tugev ning konsistents tundus rasvane (ta ei ole ju matistav kreem), kuid naha sisse imendus kenasti ning läikima ka seda ei ajanud. Nahk on hästi pehme ja lõhn on mulle meeldima hakanud. Usun, et see kreem oli hea valik.

Praegu kasutan küll Lush'i huulepalsamit, kuid seda peab näpuga määrima ja tegelikult ei taha seda igas olukorras väga teha. Alguses mõtlesin osta kakaoga palsamit, kuid kuna varsti päike paistma hakkab, oli ehk parem valik UVA ja UVB kaitsega palsam. Lõhn mulle ei meeldi. Kõigist toodetest, mida olen proovinud, on see kõige tugevam ja häirivam. Ei tee huuli kleepuvaks ega läikivaks, vaid pigem matiks. Ei meeldi, et huultele jääb hele kiht, kuid kui palsamit vähe panna ja natuke laiali ajada, ei ole seda näha. Huuled on pehmed, selles mõttes täidab ta oma eesmärki. Päikesekaitse kohta ei oska praegu midagi öelda.
Üldiselt olen praegu nende toodetega rahul ja usun, et proovin tulevikus veel midagi. Miks mitte seda savimaksi, mida korra juba teinud olen.

Saturday, March 15, 2014

Karvadest vabaks 2

Juba eelmisel nädalal mõtlesin, et annaks ülevaate sellest, kuidas läheb minu suveks ilusaks-siledaks protsess. Kuus nädalat tagasi oli minu esimene protseduur Beurer SensEpil HL 100-ga, mille endale muretsesin, täna oli neljanda protseduuri kord.
Ma olin tegelikult natuke umbusklik, isegi kui selle masina ostsin (mis siis, et kasutatud ja odavama, kui poest) ning olin lugenud, kui hästi see toimib. Millegi pärast ei suutnud uskuda, et päriselt võiks karvakasv peatuda. Pärast teist seanssi hakkasin aga märkama, et karvakasv tõesti hakkas vähenema. Mõne koha peale on tekkinud tühjad laigud, kuhu pole mitu nädalat midagi kasvanud. Seda, mis on toimunud jalgade peal, saab tunda juba siis kui käega üle tõmmata. Ma ei oska öelda, kui suur see vähenemise protsent võiks olla, äkki 30-40%. Iga sessiooniga läheb tulemus aina paremaks. Ootan juba tänase korra tulemusi (nädala pärast peaks olema hästi näha, kuidas see mõjunud on).
Julgen seega Beureri masinat soovitada (täna nägin taas, et ühte müüakse osta.ee-s, kallimalt küll, kui mina selle ostsin, kuid odavamalt, kui poes müüakse).
Täna ostsin ka ühe valguskasseti juurde, sest kartsin, et see saab tühjaks, ometi olen nüüd 4 korda kasutanud, kuid märgutuli, et ära peaks vahetama, ei põle. :) Seda parem mulle ja äkki polegi üle 2 kasseti vaja.
Uskumatu on mõelda küll, et ehk suveks olen sellest murest vaba ja ehk siis juba jäädavalt. :)

Thursday, March 13, 2014

Spring break

Kuna õpilased puhkavad, siis puhkan ka mina natuke ning lähen tööle alles kahe nädala pärast.
Tõin täna kõigi rühmade õpikud koju plaaniga nendega tegeleda ja viimase veerandi tunde ette valmistada, printisin ka ülikooli jaoks asju välja ning päeval mõtlesin ka neid lugeda. Tegelikkus on aga see, et olen kuidagi eriliselt väsinud ning olen oma õhtu veetnud New Girl'i vaadates ning natuke šokolaadiga maiustades.
Avastasin selle sarja (New Girl) eelmisel nädalal ja nüüd ei suuda vaatamist lõpetada. Mulle tohutult meeldib Zooey Dechanel (ja mulle meeldivad väga tema tegelaskuju riided :D )
Usun et olen ära teeninud natuke mitte millegi tegemist nii nagu seda teeb päevast päeva Kitty:

Küll jõuan nädalavahetusel õppida. Tegelikult peangi panema mingi tegevuskava paika, et aega ikka mõistlikult kasutada.

Wednesday, March 12, 2014

Kuhu ma lähen?

Juhtusin täna lugema ühe neiu blogi, millel ikka üritan silma peal hoida. Ta kirjutas, kuidas kõik on võimalik, kui ainult tahta ja natuke vaeva näha ning kuidas tema oma elu kolm aastat tagasi muutma hakkas. Praegu on tal elu, mida ma väga kadestan.
Hakkasin siis mõtlema, kui väga mina oma eluga rahul olen ning mis mu saavutused on.
Kolm aastat tagasi olid asjad tõesti väga palju teisiti kui praegu. Isegi aasta tagasi polnud mul ettekujutust praegusest elust. Kui keegi oleks mulle öelnud, et lõpetan kindlasti ja veel päris edukalt prantsuse keele ja kirjanduse baka ära, siis praegu aasta tagasi poleks ma seda eriti uskunud. Kui keegi oleks mulle aasta tagasi öelnud, et töötan aasta pärast gümnaasiumis prantsuse keele õpetajana ja mulle meeldib see töö, siis oleks ma seda inimest päris napakaks pidanud. Kui keegi oleks mulle aasta tagasi öelnud, et Tõnisest mu poiss-sõber saab, siis oleksin seda vaid ilusaks unistuseks pidanud.
Nii, et elu on muutunud küll päris palju, aga kas ta on muutunud nii, et ma rahul olen?
Läksin prantsuse keelega magistriõpesse, sest baka on poolik haridus. Olen tundnud juba sügisest peale, et tase on ikka kõrgem ja bakaga võrreldes on ikka raskem. Äkki oli asi tänases päevas, aga tundsin, et kui ma midagi õpin, siis peaks mingil ajal asjad selgemaks saama, aga vot ei saa. Mõnes asjas seisan täielikult koha peal, isegi tundub, et taandarenen. Tegelikult olen seda ka varem tundnud ja endalt küsinud, kas õpin ikka õiget eriala? Tänu erialale on mul töö, mida ma oskan ja mis mulle meeldib. Selles mõttes on erialast kasu ja ta polegi nii vale. Aga see töö pole mu elukutse, ma ei tahaks seda üle 2 aasta teha või kui teha, siis mitte pikka aega järjest. Ma ei kujutagi praegu ette, mis tööd tahaksin päriselt teha.
Tegelikult tahaks teha mitmeid asju, erinevaid asju.
Ma ei taha öelda, et ma absoluutselt ei salliks oma eriala, mõned ained on väga huvitavad ja teen ka koduseid töid huviga, kuid pean leidma aega ka muude asjade jaoks.
Mulle meeldiks väga tegeleda moe ja kunstiga. Mulle meeldiks väga, kui leiaksin võimaluse millalgi nendega seotud tööd teha. Kui mingi unistus on olemas, siis tuleks hakata selle nimel tööd tegema. Kahjuks ma kardan ebaõnnestuda kuigi tean, et selle hirmu pärast ei saa jätta asju proovimata.
Ma tahaksin olla julgem ja ettevõtlikum. Võib-olla on mul praegu lihtsalt madalhetk ning kui see üle läheb, siis näen, et kõik ongi võimalik ja tunnen, et saan hakkama. Võib-olla juba homme hommikul, kui ärkan, tean natuke rohkem, kuhu lähen ja mida soovin.

Sunday, March 9, 2014

Svarta skor

Mul pole üldse olnud aega, et midagi kirjutada kuigi tean, et mõned sõbrad-sõbrannad aeg-ajalt seda blogi loevad. Jõuan ise lugeda teiste jutukesi ja siis kade olla. Eriti moe-ja ilublogijate peale. Kunagi mõtlesin ju, et tahaks ka sellega tegeleda, aga selleks on tõesti vaja aega ning ka paremat kaamerat kui mul on.
Praegu kulub kogu mu aeg koolile või tööle. Mida enam tööl käin, seda rohkem ideid tuleb, kuidas seda paremini teha ja see on ju ometi hea. :) Vahel meeldib tööl käia rohkem kui ülikoolis, aga tegelikult on need kaks asja omavahel seotud ja millegi täiesti muuga ma tegeleda väga palju ei jõua. Käime Tõnisega vahel jooksmas seega sporti pole ka ära unustanud. Aga näiteks maalimisega pole pea pool aastat tegelenud :( Samuti mitte disaniga, aga kui ilmad ilusaks lähevad, võiks mõne uue seeliku endale meisterdada.
Eelmisel nädalal ostsin endale kaks paari uusi kevad-sügis kingi.
Need mustad needitega on praegused lemmikud. Üllatavalt mugavad ja isegi pärast pikka kõndimist hõõruma ei hakanud. Samas väsitavad jalgu (ma pole harjunud kontsadega) ja paar esimest päeva olid säärelihased metsikult valusad.

Ma ei tea, kas lakknahk on moes või mitte, aga kuna ma pole moes olemisest kunagi eriti huvitatud olnud, otsustasin ka need kingad endaga kaasa võtta. Ilusad, enamvähem mugavad, kerged :)
Tegelikult oleks ka vaja pruune kingi ja varsti ka suvekingi.
Aga siiski on põhiline vajadus praegu nahktagi. Nägin eile Reservedis väga kena musta tagi, aga tahan veel natuke ringi vaadata.
Aga nüüd lähemegi Tõnisega oma jooksuringi tegema ning seejärel ootab mind üks prantsuse-eesti tõlketöö ja rootsi keele esimesed testid.