Tuesday, June 30, 2015

6 päeva puhkust ehk ära maale, saunamõnud, pruuniks 2. juuliks ja käsitöötund

Minu väike puhkus sai tänasega läbi ning just jõudsin ka töölt koju.
Tõnis ikka ütles, et tuleb kirjutada nii, et võtsin end kokku. Plaan oli küll tükk aega.

Kohe peale eelmise teisipäeva tööpäeva sõitsin Võõpsu.. Tõnis oli juba päeval sinna läinud ning tema sõbrad olid ka seal. Ilm oli päris mõnus. Sain sauna, lõket näha ning grillitud vorstikest. Korralik jaanipäev ju :D Lootsin, et mõnel päeval saan ka päevitada ning vedasin kogu varustuse (bikiinid, päevitusõli, päevitusjärgse kreemi) kaasa, kuid suurema osa ajast oli ikka teksade ja dressipluusi ilm. Ühel päeval oli küll nii kena, et käisime Räpinas Mõisapargis ja aianduskooli juures lilleaias jalutamas. Suvel on need võrratult kenad. Nägime oma käigu ajal kahte inimest kaugelt ja ühte autot. Ideaalne koht vaikseks romatiliseks jalutuskäiguks :)







Suurema osa Võõpsu-ajast veetsime teleka ees. Endal meil ju seda pole ja siis oli ikka huvitav näha, mis toimub ning mis jaburusi ikka olemas on. Praeguseks olen ma harjunud, et mul Tartus telekat võimalik vaadata pole ja ega ei tunne puudust ka. See võtaks kõvasti aega ära. Samas, vahel oleks kindlasti ka tore mõnda filmi vaadata või hommikuti voodis lesides multikaid kaeda :)
Kuna pidime reedel tagasi Tartusse tulema, kuid minu puhkus veel kestis, otsustasin, et sõidan edasi Võrru (mitte et ma seal kahe aasta jooksul poleks pea iga nädal käinud). Lootsin jätkuvalt, et saan päevitada ning soovisin ka uuesti saunas käia. Laupäeva hommikul siis asusingi jälle teele.
Oh kui ilus ja metsik on meie aed. Lausa nagu väike džungel :D


Veetsin suurema osa oma ajast õues. Sõin õues, lugesin õues, lahendasin ristsõnu õues, õppisin saksa keelt õues. Sain läbi ühe prantsuskeelse raamatu, mille ühelt õppejõult laenuks sain. Tahan praegu saada endale ühte Rootsi krimiromaani, kuid see on nii popp, et peab end vist järjekorda panema. "Troonide mängu" võiks ka lugema hakata.

Köögitoimkonda pandi mind. Ega mul selle vastu midagi polnud. Tegin ahjukartuleid, salatit ja rabarberimuffineid. Neist viimastest olen küll ära tüdinenud, aga mis teha, kui tellitakse. Loodan, et varsti saab mustikaid :)





Loomulikult sain sauna ka ning nagu alati kasutasin seda võimalust, et teha kõvasti iluprotseduure. Proovisin seekord suve alguse puhul ära Montagne Jeunesse'i maasikasuflee maski. Lõhn oli tõesti maasikane. Mask lubas muuta naha värskeks ja elujõuliseks. Oli tõesti pehme, puhas ja sile. :)
Keha koorisin kohvipaksuga (igakordne rituaal) ning määrisin pärast veel saunameega. Peale niisuguseid protseduure oli mul beebisile nahk ning mõned aastad noorem tunne :D


Muidugi ei möödunud saun ilma saunaõlle ja värskendava snäkita.
Eile oli lõpuks ometi ilus ilm. Olin juba 8.45 aias. Alguses lõdisesin, aga väga kiiresti hakkas väga soe. Tegin kõik oma toimetused (hommikusöök, ristsõna, saksakeele õpe) aias ning märkamatult jõudis lõuna kätte. Plaanisin alguses peale lõunat Tartusse tagasi tulla, kuid keset rohelust oli nii mõnus peesitada, et kuidagi ei raatsinud. Otsustasin siis, et sõidan hoopis täna hommikul. Vedelesin pea kella 18ni väljas. Siis läks jahedaks. Hoolimaa mitmekordsest päikesekaisteõli kasutamisest põletasin selja natuke ära :/  Kuna tundsin, et mu päev polnud eriti sisukas olnud, tahtsin tingimata midagi veel teha. Võtsin plaani natuke õmmelda. Mul oli ju ometi kolm kangast Võrus, mis kasutamist ootasid. Eile oli ka back up team olemas, kes oleksid mind aidanud, kui midagi oleks väga valesti läinud. Otsustasin seeliku teha. Teadsin, millist tahan. Kui varem olen teinud poolring seelikuid, siis nüüd tahtsin laiemat ehk täisringi. Välja lõikamine oli peaaegu nagu poolringi puhul. Ainult nüüd panin riide neljaks kokku. Külje peale õmblust ei tulnud. Olin kunagi luku valmis ostnud, kuid parem mõte tundus olevat kummi panek. Lisaks oli see lihtsam. Tegin värvli valmis ja panin külge. Kõige tüütum oli alaääre traageldamine ja õmblemine, sest see võttis lihtsalt palju aega, kuid enne ma magama ei läinud, kui kõik valmis sai. Kummi pidin küll täna Tartust ostma ja seega ka päris valmis sain seeliku täna lõunaks.




Tundub väike ülevalt, kuid tegelikult venib piisavalt, et selle selga saaksin. Olen hästi rahul ja loodan, et saan endast varsti pildi ka seelikus. Niimoodi voodis ei saa tegelikult aru, kui kena tulemus jäi.

Ja jõudsingi puhkuse läbi käia. Päris rahule võib jääda :) oli puhkust ja oli ka natuke asjalikke tegemisi.

Thursday, June 18, 2015

Koogid, külaskäigud, sõbrannad ja palju muud, mis nende vahele mahub

Mul on olnud kuidagi eriliselt kiire nädal ja ometi olen saanud kõik asjad tehtud. Üldse ei saa aru, et alles neljapäev oleks.
Pühapäeva õhtul maksin ära oma Prantsusmaa ühika pool üüri. Sõitsin selleks ekstra Mari juurde, sest millegipärast ei saanud ma oma arvutis ID-kaardiga maksta. Hommikul ootasin hambad ja sõrmed ristis, et saaksin vastu kirja, et kõik on korras, leping ja raha olemas. Ja need kirjas tulidki. Esitasin ära oma viimase eksamitöö ning siis ootas mind pikk tööpäev ja pärast seda Game of Thrones. Ma ei taha sellest rääkida. Mul on veel leinaaeg. :'(
Teisipäeval jõudsin natuke päevitada, küll rõdul ja enne lõunat, kuid midagi ikka ning siis jälle tööle. Ja peale tööd veel Pillele külla. Ta lõpetas baka ning sel puhul sõime natuke kooki.
Kolmapäev oli vaba, aga ega ma paigal ei istunud. Läksin Pillet bussile saatma ning edasi Mari poole. Nagu alati, tegime koos süüa ja sõime. Mari tegi ahjukala (püüdis ise linaski ja kogre) ning mina küpsisetorti. Ai küll oli hää...






Jõudsime käia Lõunakeskuses. Teen varsti oma Lindexi ostude kohta eraldi postituse. Sain sealt ühe käeketi, mida olen tükk aega tahtnud ja kaelakee. Õhtul jõudsime Tõnisega veel "Serenityt" ka vaadata.
Tänane jätkus samas tempos. Sain juba kell 10 Kreetega kokku. Kuna ta Tallinnast nii harva siin käib, siis ma loomulikult lähen ja saan kokku, mis siis, et pikk tööpäev on ees. Päris tore oli alustada päeva kohvikus :) Ja nüüd tuleb veel asu pakkida, et homme Võrru sõita, seal asju ajada, laupäeval pidutseda ning pühapäeval jälle koju tulla. Vähemalt pole tunnet, et elu minust mööda läheks. Kogu aeg on midagi teha, kogu aeg toimub midagi. Ja mulle täitsa meeldib. Mulle meeldib veeta reaalselt aega oma kallite inimestega. Muidugi me suhtleme ka neti teel, aga see pole sama. Püüan vähemalt suvel inimestega päriselt aega veeta.

Monday, June 15, 2015

Montagne Jeunesse 1

Mulle meeldivad väga igasugused maskid, näomaskid, juuksemaskid, koorimiskreemid jne. Tavaliselt ostan ikka suurema potsiku, mida saaks tükk aega kasutada, kuid viimastel kuudel leidsin sooduspakkumiste käigus päris okei hinnaga Montagne Jeunesse'i maske, mis on küll vaid 20 grammistes pakikestes, kuid mille kohta olen kiidusõnu kuulnud. Kuna maskid ise on väga ahvatlevad, siis soovisingi neid väga proovida.





Eriti huvitavad tunduvad šokolaadimaskid ja suvime maasikasuflee mask. Lisaks valisin kaks savimaski. Kuna tunnen end täna päris väsinuna ning kardan, et seda on ka näost näha, valisin täna proovimiseks Mud Pac anti stress savimaski (sinine). Mask peaks olema stressivastane ja sügavpuhastav. Kuna mul on probleeme komedoonidega, siis valin valin väga tihti just sügavpuhastavaid tooteid. Lõhn on värske ja rahustav lavendel koos bergamotiga. Lubatakse, et toode on valmistatud looduslikest koostisosadest ning pole testitud loomade peal. Praegu, kui mask peal on, on küll tunne hea. Lavendlilõhn mulle meeldib. Kuna pean täna jälle pikalt tööl olema, siis soovin värske välja näha ja ka end värskelt tunda. Loodame, et toimib :)

Wednesday, June 10, 2015

Ehteid pole kunagi liiga palju!

Vahel ma leian kuskilt karpidest ehteid, mida olen eest ära pannud, et uutele ruumi teha ja siis ma alati küsin endalt, et miks ma neid ikka juurde muretsen. Vastus on lihtne - ma tüdinen lihtsalt vanadest ära. Paar päeva tagasi saabus mulle Hiinast üks pakike, mille tellimise olin peaaegu ära unustanud.  Kõik tellitud asjad olid olemas (mitte nagu ükskord, kui pooled asjad olid välja vahetatud, mõned üldse puudu) ja need olid ka enam-vähem sellised nagu ma lootsin.


Need mustad topeltpärlid on mul juba neljas paar, mille telinud olen. Täitsa lõpp, kuidas need mulle meeldima on hakanud. Kui esimest korda nägin, siis kusjuures arvasin, et mina neid vist küll ei kannaks :D Sinised pisarad peaksid kokku sobima ühe käeehtega, mis allpool on.

Selle fishbone kaelakeega olen kõige vähem rahul. Pildil oli see palju massiivsem ja suurem. Tegelikult on nagu virbel poest "1001 vajalikku asja" :( Pluss läks katki kohe kui pakist välja võtsin ning ka enne pildi tegemist pidin natuke mässama, et seda korda saada. Samas oli see üks asi, mida kõige rohkem tahtsin.

See peaehe on aga jällegi asi, millega kõige rohkem rahul olen. See on väga-väga kena ja täpselt nagu pildil. Pluss püsib suurepäraselt peas ja saan oma firmasoengut teha (all pool pilt).

Tahtsin endale väga mingid sellist ehet. Tundus kena suveks. Sõrmesilmus on liiga suur, aga selle saab väiksemaks teha. Samas seda kohutavat metallihaisu küll ära ei saa :S Aga ega ma ju ei peagi oma käsi nuuskima.

Lipsuke-lipsuke :D Mul juba must valgete täppidega oli, aga tahtsin rohelist ka, sest see sobib praeguse juuksevärviga. Täpid on kollakad.

 Üleeile oli mu outfit taas pildistamisväärne. Särk ja kaelakee on Lindexist, seelik Seppäläst, peaehe ongi see sama, millest ülal pilt. Aitäh Avelinile, kes pilti tegi :) ta ütles, et olen nagu printsess, nii armas! Kas olen liiga uhke, kui leian, et ma nägingi hea välja?

Peaksin nüüd taas tsiviilõiguse või siis leksikograafia juurde suunduma, kuid millegipärast punase veini pokaal seda väga ei taha. Oh well... tegelikult kirjutasin täna nii 5 tundi leksikograafia eksamitööd. Päris valmis see ikkagi ei saanud. Tsiviilõigust püüdsin ka oma sõnadega lahtkirjutada, et üldse midagi aru saada.Ehk olen natuke puhkust ära teeninud?

Saturday, June 6, 2015

Tööst, moest ja vaktsiini kõrvalmõjust

Pärast homset olen juba neli nädalat Lindexis töötanud ning vaikselt hakkan juba asju jagama küll. Kuna mul on ette teada terve juuni graafik, siis tundub, et väga mingiks vabakavaks aega ei jää. Mäletan eelmist suve kui vahel isegi ajataju ära kadus, sest mitte midagi polnud teha. Nüüd vist läheb aeg päris kiiresti, kui ikka 3-4 päeva nädalas tööl käin. Seda on ju isegi rohkem kui koolis töötades, siis käisin vaid kaks päeva tööl. Aga Lindex mulle meeldib. See oli vist mu ema, kes ütles, et see on minu jaoks täiesti õige koht :D just selles mõttes, et seal on riided ja ehted. Olen oma outfit'i eest ka töökaaslaste käest kiita saanud. Tegelikult olin tol päeval veidi haige. Olin just eelmisel päeval käinud puukentsefaliidi vastu vaktsineerimas kolmandat korda ning õhtul lõid kõrvalmõjud välja. Järgmisel päeval läksin tööle ja suutsin hoolimata sellest, et kurgus olid žiletiterad, näha hea välja ja ka naeratada hoolimata kehvast enesetundest.
Kaelakee Lindexist, särk Seppääst, lõpuks ometi helesinised teksad mis mulle meeldivad ja parajad on Lindexist, kingad kaltsukast.

 Ja kuna mul on võimalus, siis lisan kohe juurde ka teise Lindexi-leiu ehk selle kena suvekleidi. Suurus XS peaks tunde päris heaks tegema :D

 Selle suurepärase outfit'i päeva õhtul ehk neljapäeval tõusis mul palavik. Magasin üle 12 tunni. Pidin ka reedel tööle minema, õnneks küll alles peale lõunat. Sain end korralikult välja puhata ning tundsin, et kurguvalu hakkab järele andma. Eile õhtul aga lõi kodus kaela valu. Vaatasime Tõnisega "Watchmen'i" ning mingil ajal tundsin, et pead on valus keerata, kogu kael ja ülaselg oli kange ja valus. Ka täna hommikul oli valu alles. Lürpisin kõvasti kummeliteed, kuulasin mingit healing muusikat, mille suhtes ma ei oska seisukohta võtta. Rahustas kuidagi, äkki oli mingi hea sagedus ka. Igatahes hakkas päeva peale paremaks minema. Õhtul jõudsin isegi jalutamas käia. Praeguseks on alles veel nohu, kangus kaelas ja hellus kurgus. Kui ma nüüd nende päevadega tõesti puukentsefaliidi nõrga versiooni läbi põdesin (ja see polnud mingi suvaline viirus), siis ma ei taha mitte kunagi teada-tunda, mis see õige viirus veel teha võib. Pärast esimest kahte süsti polnud mul mitte midagi viga ja nüüd siis selline lugu... Samas tundub, et on lootust paranemiseks.

Püüdsin täna valmistuda veel kaheks viimaseks eksamiks. Teised eksamid on läinud väga hästi või suurepäraselt. Tõlkemagister vist siiski on koht minu jaoks. :) Samas on ka moetööstus. Mul on ikka ütlemata hea meel, et selle töö sain, mis siis, et vaid suveks.

Tuesday, June 2, 2015

Fini!

Hetkel pole veel kohale jõudnud, et minu töö õpetajana ongi vähemalt ajutiselt läbi saanud.
Tegin täna viimased tunnid, poetasin mõned kiitussõnad ja lootuse tulevikus kohtuda ning nii nad läksidki.
Asjad on pakitud, mitte et nad minuga kaasa tuleks. Hunnik pabereid ära visatud. Homme veel lähen ja jaotan ära asjad, mis mulle ei kuulu ning siis ehk veel korra tulen asju lõpetama.
Kuidagi imelik on. Kaks aastat polnud nüüd ju väga lühike aeg, aga väga ruttu läks see küll. mäletan hästi esimest septembrit, ülesandeid, mis tegime, kommenaare, mis tehti.
Hästi vahva oli, et üks neiu, kes otseselt minu rühmas pole, küsis, kas tulen ikka suvel Võrru, et võiks kokku saada ja õppida edasi ning üks teine oli huvitatud ühest suvisest tegevusest, mille välja pakkusin, üks noormees aitas mul klassi koristada. Loodan tõesti nendega ka tulevikus kohtuda, sest nad on väga toredad ja huvitavad inimesed.
Eks ikka on nukker natuke, aga mitte et ma midagi kahetseks.
Valikus kas minna Prantsusmaale või töötada Võrus, ei tulnud viimane kõne allagi.
Pealegi tahan nüüd vahelduseks natuke oma põhieriala ehk tõlkimisega tegeleda, aga kui võimalus avaneb, siis ikka õpetan ka kui vaja. Kahju on rohkem just sellest, et ma oma kollektiivi ja õpilasi ei näe. Ma kiindun kiirelt ja see teeb mõned olukorrad raskeks.
Mul on veel üks töö parandada, eilsed ja tänased tunnid sisse kanda, üks kursusehinne välja panna ja siis ongi kõik. Kui veider!