Monday, April 6, 2015

Lihavõtted ei saa kunagi kesta liiga kaua



Mulle on alati lihavõtted väga meeldinud. Esiteks on nädalavahetus korraga kolm päeva pikk nädalavahetus (üle nelja aasta tunnen sellest rõõmu, muidu oli ju reede kogu aeg vaba), teiseks on see minu jaoks see päris õige kevade algus ja kolmandaks, kui olin veidi pisem kui praegu, käis mul päris mitmeid aastaid lihavõtte jänku, kes aeda maiustusi peitis.
Seekord sõitsime Tõnisega tema maakohta. Taaskord oli väga tore ning aeg liikus liiga kiiresti. Käisime jõe ääres jalutamas, sõime, hakkasin lugema „Prantslannad ei lähe paksuks“, sõime, käisime saunas, mängisime kaarte, sõime. Sel aastal kaunistasin ka mune. Kraapisime sibulakoorega värvitud munade peale mustreid. Tõnise ema tegi ülihead kohupiima kooki ning meie Tõnisega sebra kooki. Söögist puudust just ei olnud.
Hoolimata sellest, et pidin neli teksti ära tõlkima ja alustasin kahe magistritöö analüüsi, jõudsin ka päris palju puhata ja mängida. Eile oli ikka väga nukker jälle tagasi Tartusse tulla ja oma rutiinse elukorralduse juurde asuda. Võiks ka meil olla Alsace’i elukorraldus, kus nii reede kui ka esmaspäev vabad on.
Juba eile tundsin, et õhk on teistsugune. Tundub, et nüüd on külmad ilmad läbi. Tartus märkasin puudel juba pungi :) Ehk on paremate ilmadega ka kergem töö ja kooliga hakkama saada ning küll õnnestub ka millalgi taas linnast plehku panna.

No comments:

Post a Comment