Sunday, May 25, 2014

Linnuvaatlejast kokatädi

Eile oli mul ülitegus päev.
Käisime Tõnisega ühe tema aine raames põldlõokesi ja talvikesi kokku lugemas. Isegi binokkel oli meil kaasas (kuigi see oli päris kehvake ja suurt kasu tast ei olnud). Pidime sõitma linna äärde ja siis tükk aega linnast välja kõndima enne kui õiged põllud üles leidsime. Ega neid heina seest eriti näha polnudki. Hoopis pääsukesed ja rongad leidsime kergelt üles. Aga siristasid küll väga vahvalt. Veel parem oleks muidugi päikesetõusu ajal minna, aga siis on raske kohale saada.

Ma ei tea, mis laigud pildi peale jäid. Väga kahju, sest nad rikuvad pildi ära. Olen hakanud mõtema uue kaamera ostmise peale. Tuleb vist suvel ikka maasikale minna.

 Meie jalgsimatk päikese käes ei väsitanud mind eriti. Kohe koju jõudes hakkasin süüa tegema. Proovisin ühte Selveri reklaamlehes ilmunud toitu: ahjuomletti spagettidega. Natuke muutsin retsepti. Tõnis tahtis liha sisse ja kõiki maitsetaimi mul polnud, kahe muna asemel panin kolm.
Hästi lihtne ja hästi maitsev.

 Keetsin spagetid, hakkisin kanasingi ja tomati, kloppisin lahti 3 muna koos piimaga (kohvikoort ei olnud), lisasin maitseained (sool, pipar, tüümian) ja juustu ning segasin kõik (spagetid, tomat, sink, munad, juust) omavahel kokku ning panin 20 minutiks 200 kraadiga ahju. Kõrvale tegin hiinakapsa, kurgi, redise salatit. Mina jäin igatahes väga rahule :)

Alles siis puhkasin st tõlkisin esseed prantsuse keelde ning käisin Tõnisega jooksmas. Päris õhtuks oli mul plaanitud rabarberikook kohupiimaga. Ausaltöeldes selle koogi tegin peast ja välja tuli täitsa tubli kook. Kergelt kõrbes pealt, kuid oli mahlane seest.

Taina tegin juubelitordipulbrist, segasin pool pakki 100 ml veega ja oligi valmis. Kaks pakki vaniljekohupiima segasin 3 muna, natukese jahu, suhkru ja ühe suure varre rabarberiga. Valasin selle vormi taina peale, raputasin kaneeli ka kaunistuseks-maitseks ning panin 200 kraadiga 20-25 minutiks ahju. Kui kook veel kergelt soe oli, siis jõime juurde külma piima..mmmm....

Nüüd on vist tükiks ajaks küpsetamisest küllalt. Ega nüüd enam aega ka pole. Praeguse seisuga on 8 ainest 3 tehtud, seega veel täitsa palju tööd ootab ees.

No comments:

Post a Comment